7. Sınıf İngilizce Beceri Temelli Testler 3. Ünite Cevapları
“7. Sınıf İngilizce Beceri Temelli Testler 3. Ünite Cevapları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf İngilizce Beceri Temelli Testler 3. Ünite Cevapları
1. Which of the foNowing is NOT correct according to the text?
A) He died at the age of 94.B) He studied especially on history of art.C) He was awarded for his scientific studies.D) He graduated from university when he was 27.
- Cevap: B
2. Arthur prepared a poster about some important inventions and he presented it in the class. Then his classmates asked him some questions about them. Which of the foNowing does NOT have an answer above?
A) Who invented the Internet?B) What is wireless electricity?C) Who is the inventor of the mobile phone?D) When did Graham Bell invent the telephone?
- Cevap: A
3. Here is the milestone of famous musician, W.A. Mozart: Which of the foNowing is CORRECT?
A) Beethoven studied with him after Mozart wrote his first operaB) Mozart’s first public performance was at the age of threeC) Mozart was 45 years old when he diedD) Beethoven came to Vienna in 1768
- Cevap: A
4. Our reporter interviewed the famous pianist and national artist İdil Biret. Which of the following did NOT the reporter ask İdil Biret?
A) Which school did you graduate fromB) Which instruments can you playC) When did you go to ParisD) When were you born
- Cevap: B
5. According to Henry’s diary, he---.
A) went to school at 7:30 a.m.B) got home before 3:30 p.m.C) played football until 3 p.m.D) was at school at 2:30 a.m.
- Cevap: A
6. Which of the foMowing questions does NOT have an answer in the text?
A) When was Newton born?B) Who developed telescope?C) Where did Marie Curie die?D) What were Curie’s professions?
- Cevap: C
7. Which of the following questions does NOT have an answer above?
A) Where was his school?B) When did he get marry?C) What are some of his works?D) How many children did he have?
- Cevap: B
8.I love my parents.My father is sixty-two and my mother is sixty.They got married thirty years ago.They graduated from the same university in 1985.They were teachers. Now, they are retired and they live in a small town.In the text above, there is NO information about Sam’s parents’ - - -
A) professionsB) childhoodC) educationD) ages
- Cevap: B
9. In the text above, there is NO information about Marie Curie’s---.
A) family membersB) achievementsC) education lifeD) date of birth
- Cevap: A
10. According to the text, Marie Curie---.
A) got degree both in physics and mathematicsB) was born in the 18th centuryC) studied only mathematicsD) got a degree in maths first
- Cevap: A
11. There is NO information about her---.
A) profession and successB) educationC) early ageD) family
- Cevap: B
12. The students are talking about Albert Einstein. Which of the foMowing does NOT have an answer according to the conversation above?
A) When did he dieB) When and where was he bornC) How many children did he haveD) What was his great achievement
- Cevap: A
13. Luis travelled a lot and did lots of things last week. Which of the following does NOT have an answer?
A) Why did he go to Oxford?B) When did he see his uncle?C) Where did he meet his friend?D) Where did he go at the end of July?
- Cevap: D
Steve Jobs was a businessman and inventor. Job was born in 1955 in San Francisco. In 1971, Jobs met Steve Wozniak. They invented the Apple 1 and founded Apple Inc. He started to work as a technician at Atari Inc. in India. Jobs left Apple Inc. in 1985. Then he returned to Apple in 1996. He made the famous iPod. Then, he went to Palo Alto. He died there in 2011.14. According to the text, Steve Jobs---.
A) started working as a technician in Palo AltoB) invented the Apple 1 aloneC) died at the age of 56D) left India in 2011
- Cevap: C
15. The text gives information about Steve Jobs’---.
A) childhoodB) professionC) educationD) family
- Cevap: B
16. Nicola Tesla---.
A) was interested in electrical devicesB) wasn’t a hardworking studentC) was born in AmericaD) wasn’t an inventor
- Cevap: A
17. Which of the following information is NOT correct?
A) He died as a poor man.B) He was a great scientist.C) He moved to the USA when he was 28.D) He was happy with his children and wife.
- Cevap: D
Bili Gates was born on 25th October, 1955. He was the foun- der of Microsoft Technology Company and one of the most successful businessmen. He was 13 when he started to work on computers. In 1972, he set up his first company with a friend. First, they wrote a program language that helped computers to work faster. Then, in 1977, they sold programs to big companies like Apple. In 1983, he invented the first writing program that uses a mouse. Two years later, he invented Microsoft, the most fa- mous computer program. Microsoft made computers easier and faster to use. In 2016, Bill Gates was one of the ric- hest men in the world.
18. According to the passage, Bill Gates---.
A) studied computer technology at universityB) set up his first company when he was 17C) was more interested in mobile phones than computersD) was the richest man in the world before he started to work on computers
- Cevap: B
19. Which of the following is CORRECT according to the text?
A) Bill Gates set Microsoft in 1985.B) Computers were faster before Microsoft.C) His friend set up the first company alone.D) Bill Gates was not a successful businessman.
- Cevap: A
20. There is NO information about Hemingway’s---.
A) worksB) birthdayC) family lifeD) successes
- Cevap: C
7. Sınıf İngilizce Meb Yayınları Beceri Temelli Testler 3. Ünite Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok