7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Yıldırım Sayfa 207-208-209-210 Cevapları
A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Aşağıdaki tabloda bazı canlılar ve bu canlıların üreme, büyüme ve gelişme özellikleri verilmiştir. Canlıların sahip oldukları özelliklerin olduğu kutucuklara “ ✓ ” işareti koyunuz.
- Cevap:
7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 2082. Aşağıdaki modelde yer alan çiçeğin kısımlarını adlandırınız.
- Cevap:

3. Aşağıda kırmızı amiral kelebeğinin yaşam döngüsüne ait görseller karışık olarak verilmiştir. Görsellere numara vererek yaşam döngüsünün doğru sıralamasını yapınız.
- Cevap:
7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Yıldırım Yayınları Sayfa 209
B) Aşağıdaki ifadeleri kutucuklardaki kavramların uygun olanı ile tamamlayınız. Bu kavramların ek alabileceğini göz önünde bulundurunuz.
- Cevap: 1. sperm, 2. iribaş, 3. Sürüngenler, 4. yumurta, 5. doğurarak, 6. döllenme, 7. kuluçka, 8. vejetatif, 9. tepeciktir, 10. hava, 11. yumurtalıkta, 12. ışık, 13. yavru bakımı, 14. tomurcuklanma
1. Erkek üreme hücrelerine sperm adı verilir. 2. Kurbağanın başkalaşımında yumurtadan çıkan larvaların gelişmiş hâline iribaş denir. 3. Sürüngenler yumurtlayarak çoğalan canlı grubudur. 4. Dişi üreme hücrelerine yumurta adı verilir. 5. Sincap, fare, kirpi, yarasa gibi memeli hayvanlar doğurarak ürer. 6. Erkek ve dişi üreme hücrelerinin birleşerek kaynaşmasına döllenme, denir. 7. Kuşlar genellikle yuvalarında yumurtlar ve çoğunlukla dişi kuşlar kuluçka döneminde döllenmiş yumurtaları sıcak tutar. 8. Gül dalı (çeliği) toprağa daldırılarak vejetatif, yolla üretilebilir. 9. Çiçekli bir bitkide polenlerin ilk ulaştığı yer tepeciktir 10. Tohumun çimlenmesi için su, hava ve uygun sıcaklık gerekir. 11. Çiçekli bitkilerde döllenme yumurtalıkta gerçekleşir. 12. Bir bitki fidesinin büyüyüp gelişebilmesi için su, uygun sıcaklık, ışık mineraller ve hava gerekir. 13. Kuş ve memelilerde yavru bakımı görülür. 14. Ebeveyn vücudundan dışarı doğru oluşan çıkıntının gelişmesi sonucu yavru canlının meydana gelmesine tomurcuklanma ile üreme denir.
C) Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. Aşağıda yer alan canlılardan hangisi eşeysiz ürer?
A) Balık B) Kurbağa C) Yunus D) Sünger
- Cevap: D
2. Tohumun çimlenmesi için aşağıdakilerden hangisi gerekli değildir?
A) Oksijen B) Su C) Karbondioksit D) Sıcaklık
- Cevap: C
3. Çiçekli bitkilerin tohumları genellikle meyve içerisinde bulunur. Aşağıdaki meyvelerden hangisi çok sayıda tohum içerir? A) Şeftali B) Erik C) Fasulye D) Kiraz
- Cevap: C
4. Çiçekli bitkinin yaşam döngüsündeki; I. Döllenme II. Meyve III. Polen üretimi IV. Tozlaşma
olaylarının gerçekleşme sırası aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir? A) III-IV-I-II B) I-II-III-IV C) II-I-IV-III D) I-III-II-IV
- Cevap: A
5. Yukarıdaki canlılardan hangileri rejenerasyon yoluyla üreyemez? I. Denizyıldızı II. Kurbağa III. Balık IV. Planarya A) II ve III B) I ve II C) III ve IV D) I, III ve IV
- Cevap: A
6. Polenlerin dişi üreme organına çeşitli yollarla taşınması aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir? A) Döllenme B) Gelişme C) Büyüme D) Tozlaşma
- Cevap: D
7. Aşağıdaki hayvanlardan hangisinin yavrusu yumurtadan çıktığında tam olarak ebeveynlerine benzemez? A) Alabalık B) Kertenkele C) Kelebek D) Serçe
- Cevap: C
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok