

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 191

“7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 191 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 191
Aşağıdaki görsellerde bazı örnekleri yer alan memeli hayvanlar (Kedi, koyun, yunus, yarasa, ayı) ise yavrularını doğurarak meydana getirir. Eşey hücrelerinin birleşmesi ile oluşan yavru, genellikle ana canlının vücudunda gelişimini sürdürür ve belli bir sürenin sonunda doğumla dünyaya gelir. Memeli hayvanlar, yavrularını süt ile besler. Ayrıca kendi başlarına yaşamlarını sürdürebilecek özelliklere sahip olana dek yavruların korunması, beslenmesi ve diğer ihtiyaçları ana canlı tarafından karşılanır.
Dünyada yaşayan en büyük memeli hayvan, 33 metrelik boyu ve 190 ton kütlesi ile balinadır (Balaenoptera Musculus). Yeni doğmuş bir balina, yaklaşık 3000 kg ağırlığı ve 7 m uzunluğu bulabilmektedir. Ortalama 11 katlı bir bina kadar olan balinalar; bu kadar büyük olmalarına karşın karides, kril gibi çok küçük canlılarla beslenir. Erişkin bir balina, bir günde 40 milyon kril (yaklaşık 3600 kg) yiyebilir. Balinaların dilleri bir Afrika fili (7000 kg), kalpleri ise orta büyüklükte bir otomobil kadardır.
Kurbağa, kelebek, arı ve sinek yumurta ile çoğalan canlılardır. Ancak bu türlerin yumurtaları, yavrularının gelişimini sağlayabilecek kadar besine sahip değildir. Bu yüzden yumurtadan anne ve babaya benzemeyen, organları tamamlanmamış yavrular çıkar. Yavru, yumurtadan çıktıktan sonra bir dizi değişimler geçirerek anne ve babaya benzer. Bu olaya başkalaşım denir. Aşağıda kurbağa ve kelebeğin başkalaşım sürecine ait görseller verilmiştir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
7. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 191 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum