
7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 158


“7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 158 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 158
KÜRESEL AYNALAR
Yansıtıcı yüzeyi küresel olan aynalara küresel ayna denir. Küresel aynalar, çukur ve tümsek olmak üzere iki çeşittir.
ÇUKUR AYNA
İç yüzeyi yansıtıcı olan küresel aynalara çukur ayna denir. Çukur aynalar, genellikle cisimlerin olduğundan daha büyük görünmesi amacıyla kullanılır. Bu yüzden bu aynalara “dev aynası” da denilmektedir.
Makyaj aynası, el feneri, mikroskop ve dişçi aynası, çukur aynanın günlük hayattaki kullanımına örnek olarak verilebilir. Benzer şekilde teleskop ve güneş fırınında da çukur ayna bulunmaktadır.
TÜMSEK AYNA
Dış yüzeyi yansıtıcı olan küresel aynalara tümsek ayna denir. Tümsek aynalar, cisimlerin olduğundan daha küçük ve düz görünmesini sağlar. Genellikle geniş alanları göstermek için kullanılan aynalardır.
Tümsek ayna bu özelliği ile taşıtların yan aynalarında, araç altı arama aynalarında, mağazalardaki güvenlik aynalarında kullanılmaktadır. Dar yollar, otopark çıkışları gibi yerlerde de görüş açısını artırmak, yandan gelen araç olup olmadığını kontrol etmek için tümsek aynalardan faydalanılır.
Araştırmalar, dünyanın farklı yerlerinde farklı malzemeler kullanılarak ayna yapıldığını göstermektedir. Bilinen en eski ayna ise Anadolu topraklarında bulunur. Arkeologlar tarafından Çatalhöyük’te bulunan aynanın milattan önce 6. yüzyıla ait olduğu
tespit edilmiştir. Aynanın “volkan camı” olarak da adlandırılan ve volkanik patlamalar sonucu oluşan lavın soğumasıyla meydana gelen obsidiyenden yapıldığı belirlenmiştir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
7. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 158 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.