Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 135

“7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 135

Elektrikli ve elektronik eşyalarda kurşun, cıva, krom gibi zararlı maddeler bulunabilir. Bu maddelerin kullanımı “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği (AEEE)” kapsamında yasaktır. Ürün alırken “AEEE Yönetmeliğine Uygundur.” ifadesinin olup olmadığına mutlaka bakılmalıdır. Atık elektrikli ve elektronik eşyalar, belediyelerin kurduğu “Atık Getirme Merkezleri”ne teslim edilebilir.

Ömrünü tamamlamış araba atıkları da ham madde ve enerjiye dönüştürülebilir. Lastik, akü, yağ gibi atıkların geri kazanımı ile ekonomik kazanç elde edilebilir, enerji tasarrufu ve çevre temizliği sağlanabilir. Bu atıklar yakılmamalı, çevreye atılmamalıdır. Araba atıklarını satın alan bazı kuruluşlar vardır, araba atıklarının buralarda değerlendirilmesi mümkün olabilmektedir.

Kimyasalların yanında hijyen açısından tehlikeli olabilecek atıklara da dikkat etmek gerekmektedir. Özellikle sağlık kuruluşlarında oluşan atıklar çok tehlikelidir. Bu tür atıklara tıbbi atık denilmektedir. Bu atıkların depolanması, taşınması ve yok edilmesi diğer atıklardan farklı yerlerde ve şekilde olmalıdır. Hastane, aile sağlık merkezi ya da diş polikliniklerinde ortaya çıkan bu atıklar, diğer atıklarla aynı çöp poşetlerinde saklanmamalı, diğer canlılarla temas etmemelidir.

Tüketimden sonra ortaya çıkan atıkların özelliklerine göre ayrıştırılmasında Millî Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve belediyeler tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Örneğin belediyeler öncülüğünde okullarda ve şehrin belirli bölgelerinde çeşitli renkte kutular, çöp kovaları oluşturulmaktadır. Atıkların “geri kazandırılabilir” olduğuna dair bilinç, küçük yaşlardan itibaren oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kamu spotları ile duyarlılığı artırıcı faaliyetler yapmaktadır. Bakanlık ALO 181 Çağrı Merkezi’nde kurduğu birimle vatandaşların geri dönüşüm ile ilgili sorularını 24 saat yanıtlamaktadır.

Sivil toplum kuruluşları da atıkların toplanması ve geri dönüşümünde önemli görevler üstlenmektedir. ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı), AGED (Atık Kâğıt ve Geri Dönüşümcüler Derneği), TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları
Derneği) bu kuruluşlardan bazılarıdır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 135 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!