
7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 129


“7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 129 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 129
Sahne Senin
Fen bilimleri dersinde yapılan bir etkinlikte kullanılacak malzemeler ve bu maddelerin birbiri içerisinde çözünme durumları ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir.
• A ve B sıvıları, birbiri içerisinde çözünmemektedir.
• C sıvısı, diğer sıvıların içerisinde çözünmektedir.
• K ve L katıları hiçbir sıvıda çözünmemektedir.
• K katısının yoğunluğu en büyüktür.
• L katısının yoğunluğu en küçüktür.
• M katısı, tüm sıvılarda çözünmektedir.
Soru: Bu maddeleri kullanarak hazırlanan karışımlar, aşağıdaki tabloda verilmiştir. Bu karışımları, kendisini oluşturan maddelere ayırmak için uygulanabilecek yöntemleri yanlarındaki boşluklara yazınız.
- Cevap:
Soru: Aşağıdaki kutuda verilen ifadelerden uygun olanları seçip metinde boş bırakılan noktalı yerlere yazınız.
mıknatıs – eleme – süzme – damıtma – yoğunluk farkı – buharlaşma – çöktürülmüş
- Cevap:
Hilal, bütün bir haftanın yorgunluğunu atmak için sabırsızlıkla bugünü beklemişti. Hafta sonunun çok güzel geçeceğine inanıyordu. Sabah erkenden uyandı. Oysaki hafta içi sabahları uyanmakta zorlanıyor, yataktan kalkamıyordu. Burnuna gelen güzel kokular uykusunu açmaya yetmişti. Yüzünü yıkadı, aşağıya indi. Annesi onlara üzümlü kek yapmıştı. Masanın üzerinde topaklanmış un taneleri vardı. Annesi bunları eleme yoluyla toz hâlindeki un parçalarından ayırmış olmalıydı.
Oturma odasına yöneldiğinde içerisinde sadece su olan akvaryum dikkatini çekti. Balıklar neredeydi? Hilal, yerdeki hortumu toparlamaya çalışan ağabeyini görünce akşam akvaryumun temizlendiğini hatırladı. Balıkların nerede olduğunu sorduğunda ağabeyi akşam akvaryumdaki suyu değiştirdiğini ve suyu bir süre dinlendirdikten sonra balıkları akvaryuma koyacağını söyledi. Böylece suyun içerisindeki kum yoğunluk farkı nedeniyle çöktürülmüş olacak ve su berraklaşacaktı.
O sırada mutfaktan annesinin “Kahvaltı hazır! Haydi, babana ve ablana haber ver!” diyen sesi duyuldu. Bahçeye çıktığında önce çimleri sulayan ablasını gördü. Ablası “Topraktaki su, buharlaşma ile uçmuş. Çimlere bak, nasıl da kuruyup kalmışlar.” dedi. Hilal, babasının ise havuzdaki yaprakları süzme yöntemi ile topladığını fark etti. Ona doğru adım attığı anda kendini yerde buldu. Ayağını masaya çarpmış ve masada bulunan bütün vidalar da çimin üzerine dağılmıştı. Vidalar dağıldığı için babasının kendisine sitem edeceğini düşünürken babası sakin bir sesle “Üzülme kızım, mıknatıs ile hepsini toplarız. Sen iyi misin?” diyerek göz kırptı.
7. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 129 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.