“7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 22 Aydın Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayıncılık Sayfa 22

G. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. En soğuk yıldızların yaydıkları ışık rengi aşağıdakilerden hangisidir?

A) SarıB) MaviC) BeyazD) Kırmızı

  • Cevap: D

2. Aşağıdakilerden hangisi bir teleskop çeşidi değildir?

A) MercekliB) RadyoC) ManyetikD) Aynalı

  • Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisi galaksi çeşidi değildir?

A) DüzensizB) DaireselC) SarmalD) Eliptik

  • Cevap: B

4. Aşağıdakilerden hangisi uzay araştırmalarında kullanılan bir araç değildir?

A) ProjeksiyonB) Yapay uydularC) Uzay sondasıD) Uzay istasyonları

  • Cevap: A

5. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin uzaya gönderdiği ancak artık mezarlık yörüngesinde bulunan yapay uydudur?

A) Türksat 4BB) Göktürk-1C) Türksat 1CD) Türksat 3A

  • Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisi rasathanelerin kurulması için uygun olan yerlerden biri değildir?

A) Şehir ışıklarından uzak olan yerlerB) Bulutların çok olduğu yerlerC) Hava kirliliğinin az olduğu yerlerD) Yüksek yerler

  • Cevap: B

7. Yıldızların içinde hangi elementlerin birbirine dönüşümü gerçekleşir?

A) Hidrojenin helyumaB) Helyumun hidrojeneC) Hidrojenin demireD) Demirin hidrojene

  • Cevap: A

8. Tüm yıldızların doğum yeri ve tüm gök cisimlerini içine alıp yutan gök cisimleri hangi seçenekte sırasıyla verilmiştir?

A) Kara delik - BulutsuB) Bulutsu - Gök adaC) Gök ada - Kara delikD) Bulutsu - Kara delik

  • Cevap: D

9. Yoğun olmaları sebebiyle içerisinden veya arkasından hiçbir ışık geçirmeyen bulutsu hangi seçenekte verilmiştir?

A) GezegenimsiB) SalmaC) KaranlıkD) Süpernova kalıntıları

  • Cevap: C

10. Aşağıda verilen uydu çeşitlerinden hangisi gök cisimlerini incelemek için kullanılır?

A) Meteoroloji uydularıB) Keşif uydularıC) Astronomi uydularıD) Haberleşme uyduları

  • Cevap: C

7. Sınıf Aydın Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 22 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.