7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 77
“7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 77 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 77
ETKİNLİK-7
Jüpiter, Merkür ve Dünya’nın yüzeylerinde cisimlere uyguladıkları çekim kuvvetlerinin büyüklük ilişkisi aşağıdaki görselde yaklaşık olarak verilmiştir (Bu gezegenlerin çekim kuvvetleriyle kütleleri doğru orantılıdır.)
1. Dünya’daki kütlesi 75 kg olan bir cismin ağırlığı 750 N ölçülmüştür. Buna göre cismin, gök cisimlerindeki kütle ve ağırlık değerlerini tablodaki ilgili alanlara yazınız (Veriler yaklaşık olarak verilmiştir.).
- Cevap:
2. Kütlesi 30 kg olan bir öğrenci üç farklı cisim ile deney yapacaktır. A cismi 5 kg, B cismi 15 kg ve C cismi 45 kg kütleye sahiptir. Bu cisimlerin ağırlıkları da dinamometre ile ölçülecektir. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.
– Öğrenci bu üç cismin ağırlıklarının da yaklaşık olarak eşit olabilmesi için hangi cisimleri, hangi gezegenlerde ölçmelidir (Öğrencinin farklı gezegenlerde ölçüm yapabileceği düşünülecektir.)?
- Cevap: A. Jüpiter, B. Dünya, C. Merkür
– Öğrencinin ölçtüğü cisimlerin sırasıyla Dünya, Merkür ve Jüpiter gezegenlerindeki kütle ve ağırlığının grafiklerini tahminî olarak çiziniz.
- Cevap:
– Aynı konumda iken cisimlerin önce deniz seviyesinde sonra da denizden 1000 m ve 1500 m yüksekliklerde kütle ve ağırlık değişimleri nasıl olurdu? Açıklayınız.
- Cevap: Kütle değişmeyen madde miktarı olduğu için ölçüm sonuçları aynı olurdu. Ağırlık yer çekimi kuvvetine bağlı olduğu için deniz seviyesinden yukarılara çıkıldıkça ağırlık değerleri azalırdı.
7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Sayfa 77 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.