Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 139

“7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 139 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 139

ETKİNLİK-5

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri bir proje hazırladılar. Projeye okul öğrencilerinin tamamı destek verdi. Proje sonuçları bir rapor hâlinde sunuldu.

Proje raporundaki eksik bırakılan bölümleri tamamlayınız.

Proje adı:
Proje amacı:
Projede kullanılan malzemeler: 20 It’lik ve 5 It’lik çöp kovaları, toprak, su, meyve ve sebze atıkları.

Projenin yapılışı: 20 It’lik plastik çöp kovasının etrafına delikler açılarak kompost (doğal gübre) kovası hazırlandı. Evlere ayrı bir çöp kovası konuldu ve bu kovanın içinde meyve, sebze atıklarının birikmesi sağlandı. Kompost kovasının içine bir miktar toprak konuldu, daha sonra bu kovaya biriktirilen meyve, sebze atıkları ilave edildi ve toprak ile atıklar karıştırıldı. Haftada bir kez kompost kovasındaki malzeme karıştırılarak biraz su ile nemlenmesi sağlandı, iki ay sonra kompost hazır hâle geldi. Elde edilen gübreler, sınıflardaki çeşitli çiçek tohumlarının ekildiği saksılara ve okul bahçesine dikilen fidanların diplerine döküldü.

Projenin sonucu

  • Cevap:

Proje adı: ÇÖPTEN ÇİÇEĞE DÖNÜŞÜM
Proje amacı: Meyve ve sebze gibi geri dönüşümü olmayan evsel katı atıkların doğal gübreye dönüştürülerek değerlendirilmesi.
Proje sonucu: Evlerimizde çöpe atılan ve boşa giden yiyecek atıkları ile ürettiğimiz kompost (doğal gübre) gübreyi kullanarak saksılara çiçek ektik. Ektiğimiz çiçekler ile sınıflarımızı çiçek bahçesine dönüştürerek hep birlikte üretim yapmanın mutluluğunu yaşadık.

ETKİNLİK-6

Çağla, geri dönüşüm konusu ile ilgili ülkemizde bazı belediyelerce kullanılan giysi toplama kutularının kendi şehrinde de kullanılıp yaygınlaşmasını istemektedir. Bunun için önce arkadaşlarını sonra da şehir sakinlerini ikna etmelidir. Çağla, “Hem ihtiyaç sahiplerini sevindirmiş hem de ülke kaynaklarını daha tasarruflu kullanmış oluruz.” diyerek ikna çalışmalarına başlamıştır. Siz de aşağıda verilen kavramlar açısından geri dönüşümün önemini belirten uygun cümleler yazarak Çağla’ya yardımcı olunuz.

  • Cevap:

Çevre: Gezegenimizin kaynakları sonsuz değil. Dünya’mızı daha yaşanılır hâle getirmek hepimizin elinde. Tamamen eskimiş, yeniden kullanılması mümkün olmayan tekstil ürünlerinin geri dönüşüme, kullanılabilecek ürünleri yeniden kullanıma kazandırarak sen de destek olabilirsin.Bir tişörtün geri dönüştürülmesi yaklaşık 2 litre su,1 kg kıyafetin geri dönüşümü ise 3,6 g karbon emisyonu tasarrufu sağlamaktadır.

Toplum: Modayı paylaşıma dönüştürmek, yeniden kullanım ile toplumsal paylaşıma destek olmanın bir parçası olabilmenin huzurunu bizimle paylaşmak ister misin?

Ham madde: Tekstil ürünlerinin %93’ü geri dönüştürülebilir. 12.000 ton kullanılmayan kıyafet, 60 milyon tişört üretebilmek için yeterli kumaş ham maddesinden tasarruf etmek anlamına geliyor.

7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Sayfa 139 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!