![](/wp-content/uploads/2022/10/play-store-uygulama.gif)
7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 112
![](/wp-content/uploads/2023/09/7-sinif-fen-bilimleri-calisma-kitabi-cevaplari-meb-yayinlari-sayfa-112.jpeg)
![](/wp-content/uploads/2022/10/kitap-uygulama.gif)
“7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 112 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 112
ETKİNLİK-1
Aşağıdaki metinde boş bırakılan yerleri kutucuk içinde verilen uygun ifadeler ile tamamlayınız.
- Cevap:
Maddeler kimyasal özelliklerine göre saf ve saf olmayan madde olarak sınıflandırılır. Saf maddeler element ve bileşiklerdir. Demir, cıva gibi maddeler elementlere örnek olarak verilebilir. Elementler tek cins atomlardan oluşur. Farklı elementlerin atomları da farklıdır. Elementler, atomik ve moleküller yapılı olarak sınıflandırılır. Fiziksel ve kimyasal yollarla daha basit bileşenlere ayrılamaz. Sembollerle gösterilir ve semboller oluşturulurken elementin latince isminin ilk harfi büyük olarak yazılır. Aynı harf ile başlayan başka bir element sembolü varsa element isminin ikinci ya da başka bir harfi yanına küçük olarak yazılır. Semboller, evrenseldir ve bu sayede bilimsel iletişimi kolaylaştırır.
Günlük hayatta elementlerin farklı kullanım alanları vardır. Örneğin, diş macunu yapımında flor ve uzay araçları yapımında berilyum kullanılır. Sofra tuzunun yapısında ise sodyum vardır. En az iki farklı atomun belirli oranlarda birleşmesi ile bileşik oluşur. Su, tuz, karbondioksit bileşiklere örnek olarak verilebilir. Bileşiği oluşturan element atomları, belirli bir oranda birieşerek kendi özelliklerini kaybeder. Yanıcı hidrojen gazı ile yakıcı oksijen gazı birleşerek tamamen farklı özellikte olan suyu oluşturur. Bileşiklerin bazıları moleküllerden oluşur. Bu bileşikler moleküler yapılı bileşik denir. Bileşikler formülle gösterilir ve günlük hayatta farklı alanlarda kullanılır. Formülü NH3 olan amonyak gübre yapımında kullanılır. Yangın söndürme tüplerinde formülü C02 olan karbondioksit bulunur.
7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Sayfa 112 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.