7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gün Sayfa 74-75-76-77 Cevapları
[giris]7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Gün Yayınları Sayfa 74-75-76-77 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 74[/syf] "Sizden öncekiler, Nûh, Âd ve Semûd kavimleriyle onlardan sonra gelenler hakkındaki bilgiler size ulaşma
[giris]7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Gün Yayınları Sayfa 74-75-76-77 Cevapları ve Soruları[/giris]
[syf]7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 74[/syf]
"Sizden öncekiler, Nûh, Âd ve Semûd kavimleriyle onlardan sonra gelenler hakkındaki bilgiler size ulaşmadı mı? Onları (tam olarak) ancak Allah bilir. Peygamberleri onlara mucizeler getirdi de ellerini ağızlarına götürüp getirerek 'Biz size gönderilene inanmıyoruz, bizi kendisine çağırdığınız şeye karşı derin bir kuşku içindeyiz.' dediler." (İbrahim suresi, 9. ayet.)
Yukarıdaki ayetin anlamı üzerinde düşününüz.
- Cevap: İnkârcıların, peygamberleri tarafından kendilerine tebliğ edilen ilâhî mesaj karşısındaki âcizliklerini, öfkelerini veya şaşkınlıklarını yansıtan hareketi ifade etmektedir. Âyetin son bölümü müteakip âyetlerde bildirilen tartışmaların temelini teşkil etmekte ve önceki peygamberlerin başlarından geçenlere ilişkin muhtelif Kur’anî kıssaların yankılarını içinde taşımakta, inkârcıların ve müşriklerin inatçı tutumlarının belirleyici karakterini ortaya koymaktadır.
- Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.
- Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.
- Cevap: Hazreti Salih (a.s.)'ın Semud kavmine gönderilmiş olan bir peygamberdir.
- Cevap: Rivayete göre Semûd ve ailesi Medine ve Şam arasındaki bir bölgeye yerleşmiş ve burada çoğalarak Semûd kavmini meydana getirmişlerdi. Bu kavim Kur'ân'a göre Allah'ın imtihan için gönderdiği bir dişi deveyi öldürdükleri için cezalandırılmışlardır. İnanca göre bu deve bir mûcizedir ve kayanın yarığından yavrusu ile birlikte çıkmıştır.
- Cevap: Semud kavminin kendilerine bir mucize veya sınav olarak kaya deliğinden çıkan ve zaten kıt olan su kaynaklarıyla bilinen bölgede kuyudan su içmenin bir gün deve, bir gün de Semud kavmi arasında nöbetleşe yapılması sonucu kavimden bazılarının bu duruma isyan etmesiyle deveyi kestikleri, ceza olarak da kendilerine gönderilen korkunç bir sesle helak edildiklerine inanılır.
- Cevap:
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok