7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 188
“7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 188 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 188
Soru: Aşağıdaki kutucuklarda Hinduizm ve Budizm ile ilgili kavramlar verilmiştir. 11-18. soruları cuklardaki harfleri kullanarak cevaplayınız. Aynı kutucuğu birden fazla soru için kullanabilirsiniz.
Soru: 11) Hinduizm’de öne çıkan tanrılar hangileridir?
- Cevap: a, d, ğ
Soru: 12) Hangisi Hinduizm’de toplumsal sınıfları ifade etmek için kullanılan kavramdır?
- Cevap: b
Soru: 13) Hangisi Hinduizm’in en eski kutsal metinlerine verilen isimdir?
- Cevap: f
Soru: 14) Hangisi Hinduizm’de tapınaklara verilen isimdir?
- Cevap: ç
Soru: 15) Hangisi Budizm’in kutsal metinlerine verilen isimdir?
- Cevap: e
Soru: 16) Hangisi Budizm’de evrenin başı ve sonunun olmadığını ifade eden semboldür?
- Cevap: c
Soru: 17) Hangisi Budizm’de dinî yapılara verilen isimdir?
- Cevap: g
Soru: 18) Hangisi Hinduizm ve Budizm’de ortak ritüeldir?
- Cevap: h
Soru: Aşağıdaki 19-22. soruların cevaplarını boş bırakılan alanlara yazınız.
Soru: 19) Hristiyanlıktaki teslis inancını kısaca açıklayınız.
- Cevap: Hristiyanlar; Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adı altında üç kişilikte tek bir Tanrı’nın varlığına inanırlar. Hristiyanlıktaki bu tanrı anlayışına “teslis” (üçleme) denir. Buna göre Baba Allah’ı; Oğul Hz. İsa’yı; Kutsal Ruh ise ilahi sevgiyi insanların kalbine yerleştiren manevi gücü simgeler.
Soru: 20) Karma ve reenkarnasyon inançları arasında nasıl bir ilişki olduğunu açıklayınız.
- Cevap: Hinduizm ve Budizm’de insanoğlunun ve diğer tüm canlı varlıkların doğum, ölüm ve yeniden doğum şeklinde bir döngüye bağlı olduğuna inanılmaktadır. Bu döngüye reenkarnasyon denir. Karma ise kişinin veya canlının düşünce, söz veya eylem olarak bu dünyada yaptığı her şeyin onun gelecek yaşamındaki durumunu belirlemesidir. Reenkarnasyon sayesinde karma devam eder. Karma reenkarnasyonun nasıl gerçekleşeceğini belirler.
7. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 188 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.