
“7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 57 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 57
Kurban, yardımlaşma ve dayanışmanın bir örneğidir. Kişinin hem cimrilikten kurtulmasına hem de Allah (cc) rızası için harcama yapıp şükretmesine vesile olur. Hz. Peygamber de kurban ibadetinin önemi üzerinde durmuştur. Örneğin bir hadisinde “Âdemoğlu kurban günü Allah katında kurban kesmekten daha güzel bir amel işlemez. Kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla (sevap olarak) gelir. Kurban, henüz kanı yere düşmeden, Allah tarafından kabul edilir. Bu sebeple kurban kesme konusunda gönlünüz hoş olsun, (bu iş size zor gelmesin).” (Tirmizî, Edâhî, 1.) buyurmuştur.
Kurban etini üçe taksim edip bir kısmını yoksullara, bir bölümünü akraba ve komşulara, kalanını ise aile fertlerine ayırmak uygundur.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
7. Sınıf MEB Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 57 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum