Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Din Kültürü Meb Yayınları

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 25

“7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 25

AHİRET İNANCININ İNSAN DAVRANIŞLARINA ETKİSİ

Öldükten sonra tekrar dirilip dünyada yaptıklarının hesabını Allah’a (cc) vereceğine inanan bir insan, O’nun emirlerini yerine getirmeye ve yasaklarından sakınmaya gayret eder.26 (Enbiya suresi, 35. ayet.) buyrulmaktadır.

İnsan; umut eden, kendisi ve sevdikleri için dua eden, güzel temennilerde bulunan bir varlıktır. Sevdikleriyle sonsuza kadar bir arada yaşama isteğine ahirette kavuşacaktır.

Çünkü orada ölüm olmayacaktır. Yüce Allah, “Fakat siz dünya hayatını tercih ediyorsunuz. Oysa ahiret daha hayırlıdır ve süreklidir.” (A’lâ suresi, 16-17. ayetler.) uyarısıyla ahiret hayatının sonsuz olduğunu bildirmektedir.

İyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı ayırt edebilme özelliğiyle yaratılan insan, bunun bir sonucu olarak seçimlerinden
sorumlu tutulmuştur. Yaptıklarından sorguya çekileceğine Görseli 4 inanan biri, davranışlarına dikkat edeceği gibi kalbini de Dünyadaki seçimlerimiz her türlü kötülükten korumaya çalışır. ahiretimizi belirler.

Dünya hayatı bir imtihan yurdudur. Yüce Allah insanı dünyaya başıboş ve amaçsız olarak göndermemiştir. Ahirete iman, dünya hayatını anlamlı kılar. Kişi; varlık, yokluk, hastalık, ölüm vb. şeylerle sınanmaktadır. Nitekim bir ayette “Her canlı, ölümü tadar. Bir deneme olarak sizi hayırla da şerle de imtihan ederiz. Ve siz, ancak bize döndürüleceksiniz.”

Allah (cc), insanı yaratılış gayesini gerçekleştirmek, yeryüzünde halife kılmak ve ancak kendisine kulluk etmek için var etmiştir. Bu doğrultuda ona çeşitli sorumluluklar yüklemiştir. İnsan, yaratılışının bir gereği olarak üstlendiği bu sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür. Ahiret, verilen görevleri yerine getirenlerin mükâfatlandıracağı, inkârcı olanların ise cezalandırılacakları yerdir. Allah Teala “Sizi sırf boş yere yarattığımızı ve sizin artık huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız?” (Mü’minûn suresi, 115. ayet.) buyurarak bu dünya hayatında işlenenlerin mutlaka bir karşılığının olduğunu bildirmektedir.

Adalet duygusu ahirete imanı taze tutar. Bu dünyada herkes işlediği suçun cezasını tam anlamıyla çekmemekte ve haksızlıklar meydana gelmektedir. Ahirette ise durum böyle olmayacak, hak yerini bulacaktır. Yüce Allah sonsuz adaleti ile kötüleri cezalandıracak, iyileri mükâfatlandıracaktır. Kur’an’da ahiret, ceza ve mükâfat günü olarak nitelendirilmiş, böylece ahiret inancı ve adalet duygusu canlı tutulmuştur.27

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf MEB Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 25 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!