
7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 54


“7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 54
dedi. O da ‘Babacığım, emrolunduğun şeyi yap. İnşallah beni sabredenlerden bulacaksın.’ dedi. Nihayet her ikisi de (Allah’ın emrine) boyun eğip, İbrahim de onu (boğazlamak için) yüz üstü yere yatırınca ona, şöyle seslendik: ‘Ey İbrahim! Gördüğün rüyanın hükmünü yerine getirdin. Şüphesiz biz iyi ve yararlı işleri en güzel şekilde yapanları böyle mükâfatlandırırız. Şüphesiz bu apaçık bir imtihandır. Biz, (İbrahim’e) büyük bir kurbanlık vererek onu (İsmail’i) kurtardık.”1 Böylece kurban ibadeti Hz. İsmail’in (as) kurban edilmek istenmesiyle başladı. Zamanla aslından uzaklaştırılarak putlara kurban kesilmeye başlandı. Hz. Peygamber de bu ibadeti aslına döndürerek yeniden ümmetine emretti.
Bir gün Allah (cc), Hz. İbrahim’e (as) oğluyla beraber Kâbe’yi inşa etmelerini emretti. Onlar da Kâbe’yi inşa ederken Allah’a (cc) dua ediyorlardı. Bu konuda Kur’an-ı Kerim’de “Hani İbrahim, İsmail ile birlikte evin (Kâbe’nin) temellerini yükseltiyor, ‘Ey Rabbimiz! Bizden kabul buyur! Şüphesiz sen hakkıyla işitensin, hakkıyla bilensin’ diyorlardı.”2 buyrulmaktadır. Kâbe’nin inşası bittikten sonra Allah (cc), Hz. İbrahim’e (as) onu tavaf etmesini, Kâbe’nin namaz kılınan, ibadet edilen bir yer olmasını emretti. Bu konu Kur’an-ı Kerim’de şöyle belirtilmektedir: “Hani biz İbrahim’e, Kâbe’nin yerini, ‘Bana hiçbir şeyi ortak koşma; evimi, tavaf edenler, namaz kılanlar, rükû ve secde edenler için temizle’ diye belirlemiştik. İnsanlar arasında haccı ilan et ki gerek yaya olarak, gerek uzak yollardan gelen yorgun develer üzerinde sana gelsinler.”3
Hz. İsmail’in (as) çocukluğundan itibaren uslu, sabırlı, salih ve güzel ahlaklı biri olduğu belirtilmektedir.4 Kur’an-ı Kerim’de Hz. İsmail’den (as) on iki yerde bahsedilmektedir. Allah (cc), onu insanları hak yoluna davet etmek için peygamber olarak görevlendirdi. Hz. İsmail (as) evlilik çağına gelince Cürhüm kabilesinden evlendi. O dönem Mekke ve civarında Cürhümlüler, Amalikalılar ve Yemen kabileleri yaşamaktaydı. Onlara hak dinini tebliğ etti. Hz. İsmail (as) yumuşak başlı ve olgun kişiliğiyle insanları Allah’a (cc) kulluğa ve ibadet etmeye davet etti. Bu konuda Kur’an-ı Kerim’de “Kitap’ta İsmail’i de an. Şüphesiz o sözünde duran bir kimse idi. Bir resül, bir nebi idi. Ailesine namaz ve zekâtı emrederdi. Rabbinin katında da hoşnutluğa ulaşmıştı.”5 buyrulmuştur.
Hz. İsmail (as), Mekke’de yaşadı, yine orada vefat etti. Kabri annesi Hz. Hacer’in (ra) yanında, Kâbe’nin yakınında Hicr denilen yerde bulunmaktadır6. (Görsel 2.19) 1
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
7. Sınıf Erkad Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 54 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.