
7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 44


“7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 44 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 44
Hac ve umreye niyet eden kimsenin diğer zamanlarda yapılması helal olan bazı davranışları, bu ibadetlerin esaslarını veya bütün adabını tamamlayıncaya kadar kendisine haram kılmasına ihram denir. Ayrıca hac ve umre yapmak isteyenlerin yasakların başladığı sınır yeri olan mikat bölgesinde niyet ederek giymeye mecbur oldukları dikişsiz beyaz kıyafete de ihram denir1. Bu, altlı üstlü iki parçadan oluşan ve peştamala benzeyen özel bir kıyafettir. Kadınlara has bir ihram elbisesi yoktur. Kadınlar, kapalı kıyafetleriyle ihrama girerler. (Görsel 2.4)
Şavt ve Tavaf
Hac ve umre yapılırken veya nafile tavaf esnasında Hacerülesved’i selamlayarak başlamak ve yine onu selamlayarak bitirmek üzere Kabe’yi soluna alarak Kâbe’nin etrafında bir kez dönmeye şavt denir. Hac ve umre yapan kişilerin Kâbe’nin etrafında yedi defa dönmelerine tavaf denir.2 Yani yedi şavt yapan, bir kere tavaf etmiş olur. Haccın farzlarından biri de Kâbe’yi tavaf etmektir. (Görsel 2.5)
Say
Hac ve umre ibadeti sırasında Kâbe’nin yanında bulunan Safa ile Merve tepeleri arasında dört gidiş, üç geliş olmak üzere yapılan yürüyüşe say denir. (Görsel 2.6) Say, haccın vaciplerinden* biridir.3 Say yapmakla alakalı olarak Kur’an-ı Kerim’de “Şüphesiz Safa ile Merve Allah’ın (dininin) nişanelerindendir. Onun için her kim hac ve umre niyetiyle Kâ’be’yi ziyaret eder ve onları da tavaf ederse bunda bir günah yoktur. Her kim de gönlünden koparak bir hayır işlerse şüphesiz, Allah onu bilir, karşılığını verir.”4 buyrulmaktadır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
7. Sınıf Erkad Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 44 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.