7. Sınıf Ada Yayıncılık Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 103 Cevabı
7. Sınıf Ada Yayıncılık Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 103 Cevabı 2. ÜNİTE DEĞERLENDİRME SORULARI SORULAR 1. 5 + 3 = d + 1 eşitliğinin bozulmaması için, d yerine hangi sayı gelmelidir? A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 Doğru cevap: C ********** 2. “Berna’nın yaşının 3 eksiğinin 4 katı 20’dir.” ifadesinin denklemi
7. Sınıf Ada Yayıncılık Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 103 Cevabı
2. ÜNİTE DEĞERLENDİRME SORULARISORULAR
1. 5 + 3 = d + 1 eşitliğinin bozulmaması için, d yerine hangi sayı gelmelidir? A) 5 B) 6 C) 7 D) 8- Doğru cevap: C
**********
2. “Berna’nın yaşının 3 eksiğinin 4 katı 20’dir.” ifadesinin denklemi, aşağıdakilerden hangisidir? A) 3 · (x + 4) = 20 B) 4 · (x – 3) = 20 C)3 · (x – 4) = 20 D) 3 · (x + 4) = 20- Doğru cevap: B
**********
3. 2 – 3(x – 1) = 2(x + 5) denkleminde x değeri kaçtır? A) 2 B) 1 C) 0 D) –1- Doğru cevap: D
**********
4. A kümesindeki ifadelerin açıklamalarını B kümesinden bularak eşleştiriniz.- Doğru cevap: a.II - b.IV - c.III - ç.I
**********
5. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.- (D) x = 3 doğrusu, x eksenine diktir.
- (Y) x + 2 + y = 0 doğrusu, orijinden geçer.
- (Y) y + 5 = 0 doğrusu, y eksenine paraleldir.
- (D) x + y = 0 doğrusu orijinden geçer.
- Doğru cevap: D
**********
7. Köşelerinin koordinatları, D(–3, 5), E(–6, 5) ve C(–3, 2) olan üçgenin alanı, kaç birim karedir? A) 4 B) 2 9 C) 5 D) 2 11- Doğru cevap: B
**********
8. A(a + 2b, b + 3) noktası, orijin noktası olduğuna göre a kaçtır? A) –6 B) –3 C) 3 D) 6- Doğru cevap: D
**********
9. Aşağıdaki tabloların hangisinde çokluklar arasında doğrusal bir ilişki vardır?- Doğru cevap: D
**********
CEVAPLAR

😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok