Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Evos Yayınları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 166

“6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 166 Evos Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 166

Topraklarımızın tarım alanı olarak kullanılmayan bölümlerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, kümes hayvancılığı, arıcılık, ipek böcekçiliği, balıkçılık gibi faaliyetler yapılmaktadır (Görsel 5.15, 5.16 ve 5.17). Topraklarımıza sürdürülen faaliyetler arasında tarımsal üretimden sonra ikinci sırayı alan hayvancılığın ülkemiz gelirleri içindeki düşüktür. Bu da ülkemizde hayvancılığın olması gerektiği gibi yapılmadığını göstermektedir. Bu durum, büyükbaş \ küçükbaş hayvancılığın daha çok otlaklarda yapılmasından kaynaklanmaktadır. Bu otlaklar en fazla Kars, Ağrı, Erzurum gibi ülkemizin doğusundaki illerde görüldüğünden hayvancılık buralarda daha yoğun yapılmaktadır. Bu illerdeki temel geçim kaynağını hayvancılık oluşturmaktadır. Ancak son yıllarda modern ahırların ve besi çiftliklerinin kurulması ile hayvancılık alanında olumlu gelişmeler görülmektedir.

Tablo 5. T de 2016’dan 2022 ye kadar yıllık canlı hayvan sayısına ve hayvansal ürünlere yer verilmiştir. Ülkemizde kümes hayvancılığı modern çiftliklerde, daha çok Bolu, Adapazarı, Düzce, Kocaeli, Balıkesir, Manise ve çevresinde yapılmaktadır. bunun nedenlerinden biri nüfusun buralarda yoğunlaşmasıdır. Tekstil ürünlerinde kullanılan ipek böcekçiliği Bursa, Bilecik ve Diyarbakır’da yapılmaktadır (Görsel 5.18). Arıcılık ise bitki çeşitliğine göre yaygın olarak yapılmaktadır (Görsel 5.19). Avcılık olarak yapılan balıkçılıkta Rize, Trabzon, Ordu gibi Karadeniz’e kıyısı olan iller 1. sıradadır. Yetiştiricilik olarak yapılan kültür balıkçılığı ise şartların uygun olduğu denizlerde ve iç sularda yapılmaktadır (Görsel 5.20).

Soru: Nüfusun yoğun olduğu yerlerde küçükbaş hayvancılığın da yoğun yapılmasının nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: Nüfusun yoğun olduğu yerlerde küçükbaş hayvancılık yapılması, bu hayvanların bakımının daha kolay ve maliyetinin düşük olmasından kaynaklanır. Ayrıca dar alanlarda yetiştirilebilmesi, şehir çevresinde hayvancılık yapılmasını kolaylaştırır.

Soru: Hayvancılığın ülke ekonomisine katkıları nelerdir? Örneklerle açıklayınız.

  • Cevap: Hayvancılık, et, süt, yün ve deri gibi ürünlerle gıda ve tekstil sanayisine hammadde sağlar. Örneğin süt üretimiyle peynir, yoğurt gibi ürünler elde edilirken, deri üretimiyle ayakkabı ve çanta sanayisi desteklenir. Ayrıca ihracat yapılarak ülkeye döviz kazandırır.

6. Sınıf Evos Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 166 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
1
angry
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!