![](/wp-content/uploads/2022/10/youtube-uygulama.gif)
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 152
![](/wp-content/uploads/2024/08/6-sinif-sosyal-bilgiler-ders-kitabi-cevaplari-evos-yayinlari-sayfa-152.jpeg)
![](/wp-content/uploads/2022/10/kitap-uygulama.gif)
“6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 152 Evos Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 152
Aşağıdaki haberi okuyunuz ve soruları cevaplayınız.
İstanbul’da Korsan Kitap Operasyonu
İstanbul’da 2 ilçede 3 ayrı adrese eş zamanlı korsan kitap operasyonu düzenlendi. Depolara yapılan baskınlarda, 58 bin 804 adet bandrolsüz (korsan) kitap, bin 580 adet sahte bandrollü kitap, 4 bin 519 adet yabancı dil ders CD-DVD’si, bin 200 adet kitaplara yapıştırılmaya hazır sahte bandrol, 40 bin adet kitap kapağı, 3 adet cd çoğaltıcı olmak üzere toplam 106 bin 103 adet ürün ele geçirildi. Yakalanan kitapların çoğunun tıp kitabı ve yabancı dil kitabı olduğu, bunların orijinal ve bandrollü olduğu iddia edilerek internet ortamında satışının yapıldığı tespit edildi. Baskında yakalanan şüpheli hakkında “5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa Muhalefet” suçundan adli işlem yapıldı. Ele geçirilen korsan kitaplar sergilendi.
Soru: Korsan kitap ifadesinden ne anlıyorsunuz?
- Cevap: Korsan kitap, yazarın izni olmadan çoğaltılan, bandrolsüz ve yasa dışı şekilde satılan kitaplardır.
Soru: Şüpheliler neden haksız kazanç elde etmek ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na muhalefetle suçlanmaktadır?
- Cevap: Şüpheliler, orijinal kitapların izinsiz kopyalarını yaparak yasa dışı şekilde gelir elde ettikleri için haksız kazanç ve telif haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle suçlanmaktadırlar.
Soru: Kitap üzerine bandrol ne amaçla yapıştırılmaktadır?
- Cevap: Bandrol, kitabın yasal ve telif haklarına uygun olduğunu göstermek için yapıştırılır, korsan baskıları önlemek amacıyla kullanılır.
HABER METNİ
Cep Telefonunun Sahtesini Yaptılar
Bir teknoloji şirketinin fuarda tanıtmayı planladığı yeni modellerinin şimdiden sahtesi üretildi. Uygun fiyatı ile kullanıcıların dikkatini çeken bu cihazlar, kullananların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Son dönemlerde yaşanan batarya patlamaları, cihazı tehlikeli hâle getiriyor. Bunun yanı sıra test edilmeyen bu cihazlar vücuda uzun vadede ciddi zararlar verebiliyor.
Genel ağ haberi, 15 Ocak 2018
Soru: Sahte ürün kullanmanın tehlikeleri nelerdir?
- Cevap: Sahte ürünler, test edilmedikleri için sağlık açısından tehlike oluşturur. Özellikle batarya patlamaları gibi riskler ciddi yaralanmalara yol açabilir.
Soru: Sahte ürünlerin yol açabileceği başka ne gibi zararlar bulunmaktadır?
- Cevap: Sahte ürünler, uzun vadede vücuda zarar verebilir ve maddi kayıplara neden olabilir. Ayrıca, cihazların bozulması durumunda teknik destek almak zor veya imkânsızdır, bu da kullanıcılar için ek maliyetler doğurur.
6. Sınıf Evos Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 152 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.