![](/wp-content/uploads/2022/10/play-store-uygulama.gif)
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 112
![](/wp-content/uploads/2024/08/6-sinif-sosyal-bilgiler-ders-kitabi-cevaplari-evos-yayinlari-sayfa-112.jpeg)
![](/wp-content/uploads/2022/11/soru-sor-uygulama.gif)
“6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 112 Evos Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 112
Bir yerdeki iklim ve buna bağlı görülen sıcaklık, nem, yağış, rüzgâr, ışık gibi iklim elemanları o yerin bitki örtüsünü doğrudan etkiler. Farklı iklimlerin görüldüğü yerlerde zengin doğal bitki örtüsü bulunur. Şimdi Harita 3.9 üzerinden ülkemizde görülen bitki örtüsünü inceleyelim.
Yeşilin her tonunun görüldüğü Karadeniz’de yüksek nem ve yağışın etkisi bitki örtüsünde de kendini göstermektedir (Görsel 3.18). Karadeniz dağlarının kuzeye bakan yamaçlarında yüksek ağaç türlerinden oluşan geniş yapraklı ormanlar yer almaktadır. 1.200 metreye kadar devam eden geniş yapraklı ormanların arasına bu yüksekliklerde iğne yapraklı ormanlar karışmaya başlamaktadır. Yükseklik arttıkça iğne yaprak ormanların yoğunluğu da artmaktadır.
Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde maki bitki örtüsü ve kızılçam hâkimdir. Yaz kış yaprağını dökmeyen bu bitkiler üzerinde yaz kuraklığı oldukça etkilidir. Bu etki bitkilerin yeterince yetişememesine neden olur. Bazı türlerde yaprak küçülür, bazılarında sertleşir, bazılarında ise dikensi bir yapıya döner. Bir kısmı da kurak dönemde yaprağını döker (Görsel 3.19).
Karasal iklimin etkili olduğu yerlerde bitki örtüsü bozkırdır. Bozkır, ilkbaharda yeşermeye başlayan ve yazın sararıp kuruyan otsu bitkilerden oluşur (Görsel 3.20).
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6. Sınıf Evos Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 112 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.