“6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 7. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları 7. Ünite Cevapları [syf]6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 7. Ünite Sayfa
“6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 7. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları 7. Ünite Cevapları
[syf]6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 7. Ünite Sayfa 126[/syf]
1. Aşağıdakilerden hangisi ihraç ettiğimiz ürünlerden değildir?
A) Tekstil
B) Otomobil
C) Petrol
D) Fındık
Cevap: C
2. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin kara komşularından biri değildir?
A) İran
B) Suriye
C) Azerbaycan
D) Almanya
Cevap: D
3. Türk Cumhuriyetleri arasında ekonomik, ticari, eğitim ve kültürel işbirliğini amaçlayan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?
A) TİKA
B) AKUT
C) Türk Kızılayı
D) UNESCO
Cevap: A
4. Bir ülkede yetiştirilen malların fazlasının diğer ülkelere satılmasına ne isim verilir?
A) İthalat
B) İhracat
C) İç ticaret
D) Girişim
Cevap: B
5. Türk kültür ve sanatının, dilinin, tarihî ve kültürel mirasının korunması, bu değerlerin dünyaya tanıtılması ve genç kuşaklara aktarılması amacıyla 1993 yılında kurulan teşkilat aşağıdakilerden hangisidir?
A) TÜRKSOY
C)TÜROFED
B) MÜSİAD
D) AFAD
Cevap: A
6. • Türkiye 2007 yılında deprem afeti yaşayan Peru’ya ve sellerle boğuşan Bulgaristan’a destek olmuştur.
• Japonya 1999 yılında yaşanan Marmara depremi nedeniyle Türkiye’ye 500 adet prefabrik konut göndermiştir.
Verilen örnekler ülkeler arası ilişkilerde aşağıdakilerden hangisinin gelişmesine katkıda bulunmaz?
A) Dayanışma
B) Rekabet
C) İş birliği
D) Yardımlaşma
Cevap: B
7. Tablodaki bilgilere göre, aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Çin’den telefon alırız.
B) Çin’e borat satarız.
C) Çin’den optik okuyucu alırız.
D) Çin’e makine parçaları satarız.
Cevap: D
8. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin dünya barışının korunmasına katkı sağlamak amacıyla üyesi olduğu kuruluşlardandır?
A) TİKA
B) LÖSEV
C) BM
D) TÜRKSOY
Cevap: C
6. Sınıf Çalışma Soruları Sosyal Bilgiler 7. Ünite Cevapları Meb Yayınlarıile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok