6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları
“6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları
1. Atatürk, Türk tarihinin bilimsel yöntemlerle araştırılması ve bu konularda çalışmalar yapılması için Türk Tarih Kurumunun açılmasına öncülük etmiş ve çalışmalara bizzat katılmıştır.Buna göre, Atatürk’le ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) Sosyal bilimlerin gelişmesine önem gösterdiğiB) Ekonomik ve askerî gelişmelere öncelik verdiğiC) Türk dilinin gelişmesi için çalıştığıD) Teknolojik gelişmeleri desteklediği
- Cevap: A
2. Yapılan kazılar sonucunda Şanlıurfa’nın Örencik köyü yakınlarında dünyanın bilinen ilk tapınağı olan Göbeklitepe ortaya çıkarılmıştır. Buna göre, Göbeklitepe’nin ortaya çıkarılmasında aşağıdaki sosyal bilim dallarından hangisi etkili olmuştur?
A) SosyolojiB) PsikolojiC) FilolojiD) Arkeoloji
- Cevap: D
3. İnsanın duygu, düşünce ve davranışlarını inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?
A) BiyolojiB) HukukC) PsikolojiD) Coğrafya
- Cevap: C
4. Sosyal Bilgiler öğretmeni öğrencilerinin bilimsel araştırma basamaklarına uygun bir araştırma yapmalarını söylemiştir. Buna göre, öğrencilerin ilk olarak aşağıdaki basamaklardan hangisini yapması gerekir?
A) Konuyu belirlemeleriB) Süreyi belirlemeleriC) Kaynak taraması yapmalarıD) Mevcut bilgileri derlemeleri
- Cevap: A
5. Bilimsel bir araştırmada aşağıdakilerden hangisinin en son gerçekleştirilmesi beklenir?
A) Konuyu belirlemeB) Varsayımlarda bulunmaC) Kaynaklardan bilgi toplamaD) Metin oluşturma
- Cevap: D
6. Alışverişlerde ödenen paranın bir kısmının vergi olarak devlet hâzinesine aktarılmasını sağlamak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
A) Satın alınan ürünler uzun süre kullanılmalıdır.B) Alışveriş sonunda satış fişi veya fatura alınmalıdır.C) Ürünlerin son kullanma tarihine bakılmalıdır.D) Alışverişlerde indirimden yararlanılmalıdır.
- Cevap: B
7. Anayasamızın 64. maddesine göre: “Devlet, sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur. Sanat eserlerinin ve sanatçının korunması, değerlendirilmesi, desteklenmesi ve sanat sevgisinin yayılması için gereken tedbirleri alır.” Buna göre, aşağıdakilerden hangisi Anayasamıza aykırı bir durumdur?
A) Yeni bir eserin patentinin alınmasıB) Eser sahibinin telif hakkını kullanmasıC) Yerli fikirlerin uluslararası alanda da korunmasıD) Başka birisine ait kitabın korsan olarak basılması
- Cevap: D
8. Genel Ağ’dan film, müzik gibi içerikleri yasa dışı biçimde indiren ve paylaşan bir kişi, aşağıdakilerden hangisini ihlal etmiştir?
A) Telif ve patent hakkınıB) Özel yaşamın gizliliğiniC) Din ve vicdan özgürlüğünüD) Kişi dokunulmazlığı hakkını
- Cevap: A
9. Aşağıdakilerden hangisi korsan ürünlerle ilgili yanlış bir bilgidir?
A) Emek hırsızlığı sayılmaktadır.B) Kültür Bakanlığı bandrolüne sahiptir.C) Telif hakları yoktur.D) Yasa dışı yollarla kopyalanır.
- Cevap: B
6. Sınıf Çalışma Soruları Sosyal Bilgiler 4. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok