6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları 1. Ünite Cevapları
“6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 1. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları 1. Ünite Cevapları
1. Birey olarak dünyaya geldiğimiz andan itibaren çeşitli roller üstleniriz. Rollerimizin bir kısmı doğuştan sahip olduğumuz rollerdir. Bunları seçme olanağımız yoktur. Bu roller biyolojik özelliklerimizden kaynaklanan, herhangi bir ilgi ve yetenek gerektirmeyen rollerimizdir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi doğuştan sahip olduğumuz rollerden biridir?
A) BaşkanB) KaptanC) PilotD) Evlat
- Cevap: D
2. Hak ve özgürlüklerimiz Anayasamız tarafından güvence altına alınmıştır. Ancak bizim de hak ve özgürlükler konusunda yerine getirmemiz gereken çeşitli sorumluluklarımız bulunmaktadır.Buna göre, aşağıdaki sorumluluklardan hangisi eğitim hakkı ile ilişkilidir?
A) Doktorun verdiği ilaçları zamanında kullanmaB) Okul kurallarına uyarak düzenli ders çalışmaC) Evdeki çöpleri belirtilen saatte dışarı çıkarmaD) Karşıdan karşıya geçerken trafik kurallarına uyma
- Cevap: B
3. “Toplumun tüm kesimlerinin bir su teknesinin başında, bir araya gelebileceğinin ispatıdır.” cümlesinde ebru sanatının hangi özelliği vurgulanmaktadır?
A) Ekonomiye katkı sağlamasıB) Zor bir sanat olmasıC) Birleştirici olmasıD) Millî özellikler taşıması
- Cevap: C
4. Konuşulan dil, inanç, gündelik hayat ve toplumun geçmişten günümüze kadar geçirdiği ortak yaşantı millî kültürü oluşturmaktadır. Bu bilgide, millî kültür ile ilgili aşağıdaki- lerden hangisine değinilmemiştir?
A) Ekonomik faaliyetleri etkilediğineB) Oluşumunun uzun zaman aldığınaC) Birden fazla unsurdan oluştuğunaD) Nesilden nesile aktarıldığına
- Cevap: A
5. “Hiçbir millet, aynen diğer bir milletin taklitçisi olmamalıdır. Çünkü böyle bir millet, ne taklit ettiği milletin aynısı olabilir, ne kendi milliyeti içinde kalabilir.” Atatürk bu sözleriyle aşağıdakilerden hangisinin önemini vurgulamıştır?
A) Demokrasi bilincini geliştirmeninB) Millî kültüre sahip çıkmanınC) Saygı ve hoşgörü ortamı oluşturmanınD) Bilimsel gelişmeleri desteklemenin
- Cevap: B
6. Aşağıdakilerden hangisi Türkçenin bozulmasına yol açan sebeplerden biri değildir?
A) Yabancı kelimelerin dilimize girmesiB) İş yeri tabelalarında yabancı kelimelerin kullanılmasıC) Genel Ağ ortamında Türkçenin yanlış kullanılmasıD) Teknolojik buluşlara Türkçe isim verilmesi
- Cevap: D
7. Aşağıdaki ifadelerle Türk kültürünü oluş turan öğelerden hangisi yanlış eşleştirilmiştir?
- Cevap: A
8. Bir grubun bütün üyelerine yönelik abartılan, genelleştirilen olumlu veya olumsuz değerlendirmelere kalıp yargı adı verilir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi kalıp yargıya örnektir?A) Erkekler yemek pişirmez.B) Bu sene kesin bizim takım şampiyon olacak.C) Bu problemi Mehmet'ten başkası çözemez.D) Eminim ki bugün yine okula geç kalacak.
- Cevap: A
9. Atatürk Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla bir bağış kampanyası düzenlemişlerdir. Bu durum, aşağıdakilerden hangisine örnek gösterilebilir?
A) DürüstlüğeB) Yardımlaşma ve dayanışmayaC) MisafirperverliğeD) Adalete
- Cevap: B
10. “Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz.” atasözü aşağıdakilerden hangisine verilen önemi vurgulamaktadır?
A) CömertlikB) MerhametC) YardımlaşmaD) Hoşgörü
- Cevap: C
11. Aşağıdakilerden hangisi yardımlaşma ve dayanışmanın faydalarından biri değildir?
A) Toplumsal barışa katkı sağlar.B) Birlik ve beraberliği güçlendirir.C) Kardeşlik ve dostluk duygularını geliştirir.D) Beyin göçüne neden olur.
- Cevap: D
12. Okul bahçesinde arkadaşının yere çöp attığını gören Fatma “Yaşadığımız çevreyi temiz tutmak hepimizin görevidir. Bu konuda duyarlı olmalıyız ve örnek davranışlar sergilemeliyiz.” diyerek arkadaşını uyarmıştır. Buna göre, Fatma ile ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılabilir?
A) Sorumluluk sahibi bir öğrenci olduğunaB) Arkadaşları arasında sevildiğineC) Derslerinde başarı gösterdiğineD) Spor faaliyetlerinde görev aldığına
- Cevap: A
13. Vatandaşlar kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, yetkili makamlara yazı ile başvurma hakkına sahiptir. Bu hak, aşağıdakilerden hangisidir?
A) SağlıkB) YaşamaC) DilekçeD) Çalışma
- Cevap: C
14. Altıncı sınıf öğrencisi Tuğçe, yaşadığı çevreyi temiz tutmaya özen göstermekte ve okulda kurulan çevre kulübü faaliyetlerindeki görevlerini zamanında yapmaktadır. Buna göre, Tuğçe’nin davranışları aşağıdaki kavramlardan hangisine örnektir?
A) HakB) ÖzgürlükC) Ön yargıD) Sorumluluk
- Cevap: D
6. Sınıf Çalışma Soruları Sosyal Bilgiler 1. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok