“6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 4. Ünite Cevapları Sayfa 18” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 4. Ünite Cevapları Sayfa 18

39. 10 yaşındaki İngiliz kız, 100 kişinin hayatını kurtardı. Tayland’da ülkeyi geçen hafta sonu vuran tsunami sırasında coğrafya bilgisi sayesinde çevresindekileri uyaran 10 yaşındaki bir İngiliz öğrenci, yaklaşık 100 kişiyi ölümden kurtardı. İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, Tilly adındaki kız, geçen pazar günü meydana gelen depremin ardından, deniz altındaki depremler ve tsunami konusunda aldığı dersi hatırlayınca, Tayland kıyılarını tsunaminin vuracağını anladı. Tilly, gazeteye yaptığı açıklamada, “Öğretmenlerimizden Andrew Kearnay, bize depremleri ve tsunaminin nasıl meydana geldiğini anlatmıştı. Kumsaldayken su garipleşti, kabarcıklar çıkmaya, sular çekilmeye başladı. Neler olduğunu, tsunaminin geldiğini anladım ve anneme haber verdim” dedi. İngiliz öğrencinin uyarısıyla Maikhao kumsalının ve yakınlardaki otelin tahliye edildiği ve buradaki 100 kadar kişiden ölen olmadığı belirtildi. Bölge sakinleri, Tilly’ye “Kumsal meleği” adını taktı. Yukarıda verilen gazete haberine göre, I. Sosyal bilimler hayatımızın her alanında vardır. II. Coğrafya sayesinde doğal afetlere karşı alınacak tedbirler konusunda fikir sahibi oluruz. III. Depremlerin ardından her zaman tsunami gerçekleşir. IV. Sosyal bilimlerden öğrendiğimiz bilgiler sadece teorik değildir, günlük yaşamımızda da önemlidir. V. Coğrafya en önemli sosyal bilim dalıdır. yargılarından hangilerine ulaşılabilir? A) I, II ve III B) I, II ve IV C) II, III ve IV D) II, III ve V
  • Cevap: B
40. Teknoloji her geçen gün gelişmekte, kullandığımız ürünün üst modelleri ortaya çıkmakta, insanlar da yeni ürünleri tercih etmektedir. Bozulmuş, kullanılamayacak duruma gelmiş elektronik aletler ise “elektronik atık “ya da “tekno atık” olarak değerlendirilmektedir. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, tabletler, televizyonlar, cep telefonları, radyolar, kulaklıklar vb. elektronik atıklara örnek olarak verilebilir. Elektronik atıklar içlerinde bulundurdukları ağır metallerden dolayı tehlikelidir. Kurşun, kadmiyum, bakır, krom, cıva bu aletlerin içinde bulunan ağır metaller arasında sayılabilir. Kurşun zaman içinde çocukların beyinlerinde hasar oluşturur. Bu aletlerin kırılmadan parçalanmadan, içindeki zararlı ağır metaller ortaya çıkmadan geri dönüşüme kazandırılması gerekmektedir. Türkiye’de kişi başı elektronik atık miktarı yıllık 6 kg'dır. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi arttıkça elektronik atık miktarları da artmaktadır. Dünya genelinde yıllık 50 milyon ton elektronik atık ortaya çıkmaktadır. Dünyanın en yeni sorunu olarak karşımıza çıkan elektronik atık yönetiminin ulusal ve uluslararası çalışmalar ile yapılması gerekmektedir. Buna göre, elektronik atık sorununun çözümü için aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğru bir davranış olur? A) Teknolojinin gelişmesi engellenmelidir. B) İnsanlara bozulan cihazları tamir etmeleri öğretilmelidir. C) Teknolojik atıklar geri dönüşüme kazandırılmalıdır. D) Kullanmadığımız teknolojik aletler ihtiyacı olan gelişmemiş ülkelere gönderilmelidir.
  • Cevap: C

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 4. Ünite Cevapları Sayfa 18 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.