6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 4. Ünite Cevapları Sayfa 15
“6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 4. Ünite Cevapları Sayfa 15” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 4. Ünite Cevapları Sayfa 15
29. Aydın’ın Germencik ilçesinde Magnesia Antik Kenti’nde yapılan kazılarda 6 heykel bulundu. Heykellerin iki bin yıllık olduğu düşünülüyor. Antik kentte otuz dört yıldır devam eden kazılarda bulunan ve İstanbul, İzmir, Aydın müzelerinde sergilenen neredeyse elli kadar heykelin olduğu biliniyor. Aydın valiliği antik kent için 2,6 milyon liralık proje hazırladı. Antik kentin turistler için ziyaret edilmesi gereken bir yer olması hedefleniyor.
Verilen metne göre sosyal bilimlerin; I. ekonomi, II. tarih, III. kültür,
alanlarından hangilerinde hayatımızı etkilediği söylenebilir? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: D
30. Bahar, annesi Hacer Hanım ile evde otururken aralarında aşağıdaki şekilde bir konuşma yaşanmıştır. Hacer Hanım: Kızım elinden telefonunu hiç bırakmıyorsun, ben senin yaşındayken dışarıda arkadaşlarımla gezer, sohbet eder, oyunlar oynardım. Bahar: Anne ben de arkadaşlarımla sohbet ediyorum. Onlarla sohbet etmek için artık yanlarında olmama gerek yok ki, teknoloji sayesinde aynı anda birçok arkadaşımla görüşebiliyorum. Buna göre Hacer Hanım teknolojinin hangi yönüne dikkat çekmiştir? A) Kısa zamanda bilgiye ulaşılabilmesi B) Yüz yüze iletişimi azaltması C) Birden çok kişiyle aynı anda görüşülebilmesi D) Hayatı kolaylaştırması
- Cevap: B
31. TRT ÇOCUK’ta yayınlanan çizgi dizi Rafadan Tayfa’nın sinema filmi “Rafadan Tayfa Göbeklitepe” çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Filmde Rafadan Tayfa’nın Göbeklitepe’de yaşadığı macera anlatılıyor. Göbeklitepe, Şanlıurfa ilimizde bulunan ve on iki bin yıllık geçmişiyle dünyanın bilinen en eski ve en büyük tapınma merkezidir. Bu bilgiden çıkarılabilecek en kapsamlı yargı aşağıdakilerden hangisidir? A) Göbeklitepe en önemli tarihi merkezimizdir. B) Tarih, çocuklara filmler ile öğretilmelidir. C) Şanlıurfa dünyadaki en eski yerleşim yeridir. D) Sosyal bilgi ve bulgular sanat eserlerini etkilemektedir.
- Cevap: D
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 4. Ünite Cevapları Sayfa 15 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok