6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77
“6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77
E) Aşağıdaki soruları kutucuklarda yer alan kelime ve kelime gruplarından yararlanarak cevaplayınız. Soruları cevaplarken kutucukiardaki harfleri soru altındaki noktalı alanlara yazınız. (Aynı harfi birden fazla soru için kullanabilirsiniz.)
Soru: 21) Hangisi küçük yaşlardan itibaren Peygamber Efendimiz’in hizmetinde bulunan genç sahabidir?
- Cevap: ç — Enes bin Malik (ra)
Soru: 22) Hangisi Peygamber Efendimiz’in Medine'de namaz vakitlerinde ezan okuması için görevlendirdiği sahabidir?
- Cevap: b — Bilal Habeşi (ra)
Soru: 23) Hangisi Peygamber Efendimiz’in duasını alan ve “tercümanü’l-Kur’an” olarak anılan sahabidir?
- Cevap: e — İbni Abbas (ra)
Soru: 24) Hangisi yaptığı konuşmayla Habeşistan Necaşisi Ashame’yi etkileyen sahabidir?
- Cevap: c — Cafer bin Ebu Talib (ra)
Soru: 25) Hangisi Hz. Peygamber'in sancak tutma görevini verdiği sahabilerdendir?
- Cevap: d ve f — Hz. Ali ile Musab bin Umeyr (ra)
Soru: 26) Hangisi Hz. Peygamber tarafından henüz on sekiz yaşındayken liderlik özelliğinden dolayı ordu komutanı olarak görevlendirilen sahabidir?
- Cevap: ğ — Üsame bin Zeyd (ra)
Soru: 27) Hangisi küçük yaşından itibaren Hz. Peygamber’in yanında bulunup onun davranışlarını önce kendi hayatında uygulayan ve en çok hadis nakledenler arasında yer alan sahabidir?
- Cevap: a — Abdullah bin Ömer (ra)
Soru: 28) Hangisi okçulukta yetenekli olan ve genç yaşına rağmen Hz. Peygamber’in takdirini kazanarak orduya kabul edilen sahabidir?
- Cevap: g — Rafi bin Hadic (ra)
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 77 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok