“6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 62 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 62

Urve bin Mesud (ra), sahabenin Hz. Peygamber’e olan sevgisini şöyle anlatmaktadır: “Yüce Allah’a yemin ederim ki ben birçok kralın huzuruna çıktım; heyet içerisinde Kayser’e, Kisra’ya ve Necaşi’ye gittim. Vallahi, Hz. Muhammed’in (sav) ashabının ona saygı gösterdiği kadar hiçbir krala adamlarının saygı gösterdiğini görmedim. Öyle ki Hz. Muhammed (sav), sahabilerine bir şey emredince o emri yerine getirmek için hemen koşuşturuyorlar! Konuştuğu zaman sahabileri seslerini onun yanında iyice alçaltıyorlar! Ona çok saygı duyuyorlardı.”27 Sahabilerin Sevgili Peygamber'e olan vefa ve sadakatini gören Urve bin Mesud (ra), sonraki süreçte bu durumdan etkilenip Müslüman olmuştur. Sevgili Peygamberimiz genç sahabilerin kişilik özelliklerini çok iyi bildiği için onlara uygun görevler vermiş, görevlerinde başarılı olmaları için onları teşvik etmiştir (Görsel 2.5). Genç sahabiler de ona itaat etme konusunda çok dikkatli davranmışlardır. Hz. Peygamber’in emirlerini yerine getirmişler ve onunla birlikte mücadele etmekten geri durmamışlardır. Onlar, cihat etme ve Allah (cc) uğrunda şehit olma gayesiyle yaşamışlardır. Nitekim Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: “Kim içtenlikle Allah’tan şehit olmayı dilerse yatağında bile ölse Allah onu şehitlerin makamlarına ulaştırır. ”28 Bu hadisten anlaşıldığı üzere cihadın farklı yönleri de bulunmaktadır. Bir Hadis Hz. Peygamber, şöyle buyurmuştur: “(Asıl) Cihad, kişinin kendi nefsiyle (kötü arzu ve istekleriyle) olandır. Genç sahabiler, cihadın yalnızca savaş meydanlarında gerçekleşmediğini bilirlerdi. Onlara göre tebliğ, insanları hakka davet etmek ve İslam’ın güzelliklerini anlatmak gibi önemli bir cihat yöntemiydi. Bu bilinçle hareket eden sahabiler, tebliğ faaliyetlerine büyük önem vermiştir.
  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 62 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.