6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 56
“6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 56 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 56
Okuma Metni Soru: Metinden hareketle soruları cevaplayınız. Hatanın Telafisi Bir gün Ebu Zer (ra) ve Bilal Habeşi (ra) arasında bir tartışma oldu. Ebu Zer (ra), kızgınlık ile Bilal Habeşi’yi (ra) ten renginin farklı olmasından dolayı aşağıladı. Bu duruma çok üzülen Bilal Habeşi, olanları Hz. Peygamber’e anlattı. Bunun üzerine Sevgili Peygamberimiz, Ebu Zer’i (ra) gördüğü bir yerde onu bu davranışından dolayı uyardı ve “Ebu Zer! Onu annesinden dolayı mı ayıplıyorsun? Demek ki sen, kendisinde hâlâ cahiliyeden izler bulunan bir kimsesin.” dedi. Bu uyan üzerine Ebu Zer (ra), yaptığına çok pişman oldu. Hatasını düzeltmek istedi ve Bilal Habeşi’nin (ra) yanına giderek ondan özür diledi. Bu olaydan sonra Ebu Zer (ra), insanları asla aşağılamadı. Soru: 1) Anlatılan olaya göre Ebu Zer (ra), Bilal Habeşi’den (ra) niçin özür dilemiştir?- Cevap: Ebu Zer (ra), Bilal Habeşi’yi (ra) ten renginden dolayı kırdığı için özür dilemiştir.
- Cevap: Günlük hayatta bir arkadaşımı üzdüysem ondan özür dilerim, gönlünü almaya çalışırım. Bir keresinde yanlışlıkla arkadaşımın sırasını karaladım, hemen özür dileyip defterini temizledim.
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 56 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok