6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 142
“6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 142 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 142
Soru: E) Aşağıdaki soruları kutucuklarda yer alan kelime ve kelime gruplarından yararlanarak cevaplayınız. Sorulan cevaplarken kutucuklardaki harfleri kullanınız. (Aynı harfi birden fazla soru için kullanabilirsiniz.)
Soru: 22) Hangisi birinin üzüntüsünü veya sevincini kendimiz yaşıyormuş gibi hissetme davranışıdır
- Cevap: ç — Empati
Soru: 23) Hangisi yapılan iyiliği ve iyilik yapan kişiyi aradan yıllar geçse bile hatırlayıp onu hayırla anmayı gerektiren ahlaki özelliktir?
- Cevap: g — Vefa
Soru: 24) Hangisi akrabaları ziyaret etmeyi ve ihtiyaç duyduklarında onlara yardım etmeyi gerektiren ahlaki davranıştır?
- Cevap: e — Sılayırahim
Soru: 25) Hangisi akarsuların kirletilmesi, suyun ihtiyaçtan fazla kullanılması davranışını açıklayan kavramdır?
- Cevap: d — İsraf
Soru: 26) Hangisi Hz. Peygamber’in iletişimin sürdürülmesini istediği ve bu kimselere yapılan iyiliğin diğer insanlara yapılan iyilikten daha çok sevap kazandırdığını söylediği kişilerdir?
- Cevap: b — Akraba
Soru: 27) Hangisi bireyin doğaya karşı tutum ve davranışlarını yönlendiren temel unsurlardandır?
- Cevap: ğ — Vicdan
Soru: 28) Hangisi Sevgili Peygamberimizin dadısı Ümmü Eymen’i (ra), sütannesi Halime’yi (ra) ve süt kardeşi Şeyma’yı (ra) hiçbir zaman unutmamasını açıklayan ahlaki özelliktir?
- Cevap: g — Vefa
Soru: 29) Hangisi Hz. Peygamber'in imanın yarısı olarak nitelendirdiği davranıştır
- Cevap: f — Temizlik
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 142 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok