6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 109
“6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 109 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 109
Soru: Aşağıdaki sorulan kutucuklarda yer alan kelime ve kelime gruplarından yararlanarak cevaplayınız. Sorudan cevaplarken kutucuklardaki harfleri kullanırız. (Aynı harfi birden fazla soru üçün kullanabilirsiniz.)
Soru: 22) Hangisi Peygamber Efendimizin cennetin anahtarı olarak nitelendirdiği ameldir?
- Cevap: e — Namaz
Soru: 23) Hangileri insanlara teşekkür etme yollarındandır
- Cevap: a, c, g — İkramda bulunmak, hediye vermek, hayırla yâd etmek
Soru: 24) Hangileri insanların Allah’a (cc) bağlılığını ifade etme yollarındandır
- Cevap: b, ç, e, f — Şükür, hamdetmek, namaz, dua
Soru: 25) Hangisi Hz. Peygamberin katılamadığı cenaze namazını sonradan kıldığı sahabidir?
- Cevap: ğ — Ümmü Mihcen (ra)
Soru: 26) Hangileri Hz. Peygamberin ibadetlerinde önem verdiği ilkelerdendir?
- Cevap: h, ı — İhlas ve ihsan
Soru: 27) Hangisi bir Müslüman’ın amellerini yaparken uzak durması gereken davranıştır?
- Cevap: i — Riya
Soru: 28) Hangisi Hz. Peygamberin zorluklar karşısında Müslümanlara tavsiye ettiği davranıştır?
- Cevap: d — Sabır
Soru: 29) Hangisi gösteriş için başkalarına iyilik ve yardımda bulunma davranışıdır?
- Cevap: i — Riya
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 109 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok