“6. Sınıf Müzik Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 106 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Müzik Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 106

Aşağıdaki günlük notları kurmacadır.

30 Eylül 1935, Erzurum Bugün köy kahvesinde üç yaşlı amcayla tanıştım. Dillerinde öyle eski bir türkü vardı ki notaya dökerken ellerim titredi. Ezgiyi çaldığımda biri gözyaşlarını tutamadı. Bu müziğin ne kadar kıymetliolduğunu bir kez daha hissettim. Mahmut Ragıp Gazimiha!

12 Nisan 1943, SivasBugün dört köy dolaştık. Çocuklardan biri “Benim nenem çok eski bir ağıt biliyor.” dedi. Nenesi, köy meydanında titrek sesiyle söyledi. Söylenen ezgi öyle etkileyiciydi ki hemen not ettim.Muzaffer Sarısözen

5 Temmuz 1952, Muğla Bugün yerel bir düğünde kadınların söylediği oyun havalarını kaydettik. Bazılarını ilk kez duyuyordum. Daha çok kayıt yapmamız gerektiğini düşündüm.Sadi Yaver Ataman

Soru: Aşağıdaki soruları, okuduğunuz günlük notlarından hareketle cevaplayınız. Cevaplarınızı aşağıda boş bırakılan yere yazınız.

  • Cevap:

Soru: Sizce Mahmut Ragıp Gazimihal’in elleri neden titremiştir?

  • Cevap:

Soru: Sizce Muzaffer Sarısözen o ağıtı not etmeseydi ne olurdu?

  • Cevap:

Soru: Sadi Yaver Ataman oyun havalarının derlenmesini neden önemli bulmuştur?

  • Cevap:

Soru: Sizce derleme çalışmalarının cumhuriyetin kültürel mirası koruma ve millî kültürü geliştirme amaçları ile ilgisi var mıdır? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap:

6. Sınıf Meb Yayınları Müzik Tarihi Ders Kitabı Sayfa 106 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.