6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Engürü Yayınları Sayfa 66 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 66 Cevapları Engürü Yayınları

ARAŞTIRINIZ - DÜŞÜNÜNÜZ
Mutlak değer kullanıma neden ihtiyaç duyulmuştur?
  • Cevap: Mutlak değer gerçek olan a sayısının sayı ekseni üzerinde gösteren noktanın başlangıç noktasından olan uzaklığını ifade eden terime denir.
SIRA SİZDE
1. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına ‘‘D’’, yanlış olanların başına ‘‘Y’’ yazınız.
  • Cevap:
(D) Pozitif tam sayıların mutlak değeri pozitiftir. (Y) Negatif tam sayıların mutlak değeri negatiftir. (Y) -12’nin mutlak değeri, +5’in mutlak değerinden küçüktür. (Y) 0’ın mutlak değeri yoktur.
2. Mutlak değeri kendisinden büyük olan ve mutlak değeri kendisine eşit olan tam sayılara üçer örnek veriniz.
  • Cevap:
|-6| < 6 |-7| < 7 |-14| < 14 |2| = 2 |5| = 5 |9| = 9
3. -2017, -13, 1,75, 180 sayılarının mutlak değerlerini bulunuz.
  • Cevap: |−2017| = 2017 , |−13| = 13, |1| = 1, |75| = 75 , |180| = 180

4. Bir dalgıç ilk dalışında 53 metre derine, ikinci dalışında 84 metre derine dalmıştır. Bu derinliklere karşılık gelen tam sayıları yazınız. Hangi dalışın su yüzeyine daha uzak olduğunu belirleyiniz.
  • Cevap: – 53 ve – 84, ikinci dalışı su yüzeyine daha uzaktır.

5. Aşağıdaki boşluklara “<”, “>”, “=” sembollerinden uygun olanları yazınız.
  • Cevap:
a. |-80| = |+80| b. |-9| > |-2| c. |+16| < |-32| ç. |+21| < |+43| d. |0| = 0 e. |-19| = 19
6. Mutlak değeri 3’ten küçük olan tam sayıları belirleyiniz.
  • Cevap: – 2, – 1, 0 , 1, 2

7. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
  • Cevap:
(Y) |-13| < |+13| (Y) 0 > |-2| (Y) |-70| = -70 (D) |+16| = |-16| (D) 0 < |+10| (D) |-150| = 150

➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI

6. Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 66 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.