[giris]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 239-240-241 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 239 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

Plan Yapalım

Kare prizma şeklindeki havuzun hacmini bulalım, -1 ’ini hesapladıktan sonra gereken su miktarını bulalım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 240 Cevapları Engürü Yayınları[/syf] 44,5 litre zeytinyağı 10 tane 3 litrelik, 5 tane 200 santilitrelik ve kalanı da 250 mililitrelik şişelere dolduruluyor. Şişeler tamamen doldurulduğuna göre 250 mililitrelik kaç tane şişe kullanıldığını bulalım.
  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 241 Cevapları Engürü Yayınları[/syf]

SIRA SİZDE

1. Günde 200 mililitrelik bardakla 8 dolu bardak su içen bir kişinin 10 günde kaç litre su içmiş olacağını bulunuz.

  • Cevap: 16 L
1 mL  = 0,001 L 200 mL = 0,2 L Günde = 8 . 0,2 = 1,6 L 10 günde = 10 . 1, 6 = 16 L

2. 25 santilitre, 350 mililitre ve 0,2 litrelik üç bardak, süt ile tamamen dolduruluyor. 1 litrelik sütten bu bardakları doldurduktan sonra kaç mililitre kaldığını bulunuz.

  • Cevap: 200 mL
1 L = 1000 mL 25 cL = 250 mL 0,2 L = 200 mL 250 + 200 + 350 = 800 mL 1000 – 800 = 200 mL

3. 33 litrelik kolonyanın tamamı 60 santilitrelik şişelere dolduruluyor. Bu iş için en az kaç şişe kullanılacağını bulunuz.

  • Cevap: 55
1 L = 100 cL 33 .100 = 3300 cL 3300 ÷ 60 = 55 şişe kullanırız.

4. Bir ayrıtının uzunluğu 15 santimetre olan küp şeklindeki kabın içerisine 4000 mililitre su boşaltıldığında kaç litre suyun taşacağını bulunuz.

  • Cevap: 0,625 L
V = 15 . 15 . 15 = 3375 cm³ 1 cm³ = 1 mL 3375 cm³ = 3375 mL 4000 – 3375 = 625 mL 625 mL= 0,625 L

5. 200 mililitrelik su şişelerinden 900 tanesindeki su, ayrıtlarının uzunlukları 60 santimetre, 60 santimetre ve 80 santimetre olan kare prizma şeklindeki kaba boşaltılıyor. Kabın boş kısmının hacminin kaç litre olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 108 L
V = 60 . 60 . 80 = 288 000 cm³ 1 cm³ = 0,001 L 288 000 cm³ = 288 L 1 mL = 0,001 L 200 mL = 0,2 L 900 . 0,2 = 180 L 288 – 180 = 108 L

6. 750 mililitrelik 24 tane şampuanın bulunduğu bir koli için 216 lira ödenmiştir. Buna göre şampuanın 1 litresinin kaç lira olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 12 lira
1 mL = 0,001 L 750 mL = 0,75 L 24 . 0,75 = 18 Litresi 216 TL’dir. 216 ÷ 18 = 12 TL’dir.

7. Taban ayrıtlarının uzunluğu 25 metre ve 2 metre, yüksekliği 3 metre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki tamamı dolu bir havuzdan 50 000 litre su boşaltıldığında havuzda kalan suyun yüksekliğinin kaç metre olacağını bulunuz.

  • Cevap: 2 m
V = 25 . 2 . 3 = 150 m³ 1 m³ = 1000 L 150 . 1000 = 150 000 L 150 000 ÷ 3 = 50 000  her elli bin de 1 metresi dolu olacaktır. 150 000 – 50 000 = 100 000 L 100 000 = 2 m olur.

➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 239-240-241 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz :)