6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Sayfa 225-226-227-228-229-230-231-232 Cevapları
[giris]6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 225-226-227-228-229-230-231-232 Cevapları ve Soruları[/giris]
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 225 Cevapları Engürü Yayınları
Problem Kuralım Siz de 3 m, 6 m, 1,5 m ve 3 m3 verilerini kullanarak bir problem kurunuz.
1. adım: Dinamik geometri programında açılan ekranda “Grafik” kısmını kapatalım.
2. adım: Görünüm menüsünden “3D Grafik” kısmına tıklayalım.
3. adım: Açılan ekranda farenin sağ tuşuna basarak “Eksenler” kısmına tıklayalım eksenleri kaldıralım, “Grid” kısmına tıklayarak kareli görünüm elde edelim.
4. adım: “Çokgen” kısmına tıklayarak şekildeki gibi bir dikdörtgen oluşturalım.
5. adım: “Prizma veya Silindire Dönüştür” kısmına tıkladıktan sonra farenin sol tuşuna basılı tutarak istediğimiz yükseklikte bir dikdörtgenler prizması oluşturalım.
6. adım: Oluşturduğumuz dikdörtgenler prizmasının yaklaşık olarak ölçüleri ekranın sol kısmındaki “Cebir Penceresi” bölümünde yer almaktadır. Bu bölümün en altındaki bilgi ise prizmanın hacmidir.
1. Ayrıtlarının uzunlukları 3 metre, 8 metre ve 2 metre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki havuzun 2/3 ’si su ile doludur. Havuzda kaç metreküp su olduğunu bulunuz.
2. Kare prizma şeklindeki bir peynir tenekesinin taban ayrıtlarından birinin uzunluğu 20 santimetre ve hacmi 15 200 santimetreküptür. Bu peynir tenekesinin yüksekliğinin kaç santimetre olduğunu bulunuz.
3. Ayrıtlarının uzunlukları 9 santimetre, 18 santimetre, 12 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutuya ayrıtlarının uzunlukları 1 santimetre, 1,5 santimetre ve 2 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kesme şekerlerden kaç tane sığacağını bulunuz.
4. Şekildeki dikdörtgenler prizmasından bir ayrıtının uzunluğu 7 desimetre olan iki tane küp çıkarıldığında kalan parçanın hacminin kaç desimetreküp olacağını bulunuz.
5. Hacmi 444,03 metreküp olan bir dikdörtgenler prizmasının yüksekliği 12,3 metredir. Bu prizmanın taban alanının kaç metrekare olduğunu tahmin ediniz. Tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.
6. Bir depoya ayrıtlarının uzunlukları 20,2 santimetre, 33,9 santimetre ve 39 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutulardan en fazla 60 tane konulabiliyor. Bu deponun hacminin kaç santimetreküp olabileceğini tahmin ediniz.
7. Ayrıtlarının uzunlukları 10,1 metre, 2,8 metre ve 3,3 metre olan bir havuzun 5’si su doludur. Bu havuzun boş kısmını doldurmak için yaklaşık kaç metreküp su gerektiğini bulunuz.
8. Yandaki 6 eş küpten oluşturulmuş yapının hacminin kaç desimetreküp olduğunu tahmin ediniz. Tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.
9. Bir dinamik geometri programı kullanarak bir dikdörtgenler prizması oluşturunuz. Oluşturduğunuz prizmanın hacmini belirleyiniz.
“6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 225-226-227-228-229-230-231-232 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz :)
Problem Kuralım Siz de 3 m, 6 m, 1,5 m ve 3 m3 verilerini kullanarak bir problem kurunuz.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
Suyun hacmi, taban alanı ve yüksekliğin çarpımına eşit olduğundan hacmi taban alanına böldüğümüzde yüksekliği buluruz. Yükseklik = 96 m3 ÷ 60 m2 = 1,6 m = 160 cm’dir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
1. adım: Dinamik geometri programında açılan ekranda “Grafik” kısmını kapatalım.
2. adım: Görünüm menüsünden “3D Grafik” kısmına tıklayalım.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
3. adım: Açılan ekranda farenin sağ tuşuna basarak “Eksenler” kısmına tıklayalım eksenleri kaldıralım, “Grid” kısmına tıklayarak kareli görünüm elde edelim.
4. adım: “Çokgen” kısmına tıklayarak şekildeki gibi bir dikdörtgen oluşturalım.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
5. adım: “Prizma veya Silindire Dönüştür” kısmına tıkladıktan sonra farenin sol tuşuna basılı tutarak istediğimiz yükseklikte bir dikdörtgenler prizması oluşturalım.
6. adım: Oluşturduğumuz dikdörtgenler prizmasının yaklaşık olarak ölçüleri ekranın sol kısmındaki “Cebir Penceresi” bölümünde yer almaktadır. Bu bölümün en altındaki bilgi ise prizmanın hacmidir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
1. Ayrıtlarının uzunlukları 3 metre, 8 metre ve 2 metre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki havuzun 2/3 ’si su ile doludur. Havuzda kaç metreküp su olduğunu bulunuz.
- Cevap: 32 m3
2. Kare prizma şeklindeki bir peynir tenekesinin taban ayrıtlarından birinin uzunluğu 20 santimetre ve hacmi 15 200 santimetreküptür. Bu peynir tenekesinin yüksekliğinin kaç santimetre olduğunu bulunuz.
- Cevap: 38 cm
3. Ayrıtlarının uzunlukları 9 santimetre, 18 santimetre, 12 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutuya ayrıtlarının uzunlukları 1 santimetre, 1,5 santimetre ve 2 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kesme şekerlerden kaç tane sığacağını bulunuz.
- Cevap: 648
4. Şekildeki dikdörtgenler prizmasından bir ayrıtının uzunluğu 7 desimetre olan iki tane küp çıkarıldığında kalan parçanın hacminin kaç desimetreküp olacağını bulunuz.
- Cevap: 11 314 dm3
5. Hacmi 444,03 metreküp olan bir dikdörtgenler prizmasının yüksekliği 12,3 metredir. Bu prizmanın taban alanının kaç metrekare olduğunu tahmin ediniz. Tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.
- Cevap: 36,1 m2
6. Bir depoya ayrıtlarının uzunlukları 20,2 santimetre, 33,9 santimetre ve 39 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutulardan en fazla 60 tane konulabiliyor. Bu deponun hacminin kaç santimetreküp olabileceğini tahmin ediniz.
- Cevap: 445,107
7. Ayrıtlarının uzunlukları 10,1 metre, 2,8 metre ve 3,3 metre olan bir havuzun 5’si su doludur. Bu havuzun boş kısmını doldurmak için yaklaşık kaç metreküp su gerektiğini bulunuz.
- Cevap: 37,33
8. Yandaki 6 eş küpten oluşturulmuş yapının hacminin kaç desimetreküp olduğunu tahmin ediniz. Tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.
- Cevap: 4088,832 dm3
9. Bir dinamik geometri programı kullanarak bir dikdörtgenler prizması oluşturunuz. Oluşturduğunuz prizmanın hacmini belirleyiniz.
- Cevap: Hacim: a • b • c
➜ ÇÖZÜMLÜ CEVAP KAĞIDI (1)
“6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Engürü Yayınları Sayfa 225-226-227-228-229-230-231-232 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz :)😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok