Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Matematik Meb Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 67

“6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 67

3. Ortak Özellik Yöntemi: Kümeyi oluşturan elemanların tamamının ortak bir özelliği belirlenerek bu özelliğin küme parantezi içinde yazılmasıdır. Yazılan özelliğin sadece kümenin elemanlarını belirtmesine dikkat edilmelidir.
Örneğin “AHMET kelimesinin harfleri” ifadesinin belirttiği B kümesinin ortak özellik yöntemi ile gösterimi B = {AHMET kelimesinin harfleri} şeklindedir.

Haftanın günleri” ifadesinin belirttiği kümeyi liste yöntemi, Venn şeması ve ortak özellik yöntemi ile gösterelim.

Bir kümenin elemanları gösterilirken “elemanıdır” anlamında olan “£” sembolü kullanılır. Bir kümeye ait olmayan elemanlar gösterilirken ise “elemanı değildir” anlamında olan “^” sembolü kullanılır.
B = {A, H, M, E, T} kümesinde “A” harfinin B kümesinin elemanı olduğu A £ B şeklinde gösterilir ve “A elemanıdır B kümesinin” diye okunur.
“C” harfi ise B kümesinin elemanı olmadığı için C ^ B şeklinde gösterilir ve “C elemanı değildir B kümesinin” diye okunur.

K = {3, 4, 5, 6, 7} kümesinin elemanlarını sembolle ifade edip Venn şeması ile gösterelim.

K kümesi için 3 £ K, 4 £ K, 5 £ K, 6 £ K, 7 £ K yazılabilir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!