
“6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 66 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 66
Herkes tarafından aynı şekilde bilinen ve belirli olan yani nesnelerin iyi tanımlanmış topluluğuna küme denir. Küme içinde bulunan her bir nesneye o kümenin elemanı denir. Örneğin “Sınıfımızdaki kız öğrenciler” küme belirten bir ifadedir. Çünkü sınıfımızdaki kız öğrenciler bellidir.
“En sevdiğimiz oyunlar” ifadesi bir küme oluşturmaz. Çünkü bir kişinin sevdiği bir oyun başka bir kişi tarafından sevilmeyebilir. Bu nedenle bu ifadeye verilecek örnekler tam olarak belli değildir.
• Alfabemizin sesli harfleri İyi
• Sınıfımızdaki bazı öğrenciler İyi
• Yılın en güzel ayları İyi
• Marmara Bölgesi’ndeki iller İyi
tanımlanmış olduğundan küme belirtir. tanımlanmamış olduğundan küme belirtmez. tanımlanmamış olduğundan küme belirtmez. tanımlanmış olduğundan küme belirtir.
Kümeler genellikle üç farklı şekilde gösterilir. Bunlar liste yöntemi, Venn şeması yöntemi ve ortak özellik yöntemidir. Kümeler isimlendirilirken büyük harf kullanılır.
1. Liste Yöntemi: Bir kümenin tüm elemanlarının küme parantezi içerisinde ve aralarına virgül konularak gösterilmesine liste yöntemi ile gösterim denir.
Örneğin “AHMET kelimesinin harfleri” ifadesinin belirttiği kümenin ismi B olsun. B kümesinin liste yöntemi ile gösterimi:
B = {A,H,M,E,T} şeklindedir.
2. Venn Şeması Yöntemi: Bir kümenin tüm elemanlarının kapalı bir şekil içinde gösterilmesidir. Bu yöntemde her elemanın yanına nokta konulur.
Örneğin “AHMET kelimesinin harfleri” ifadesinin belirttiği B kümesinin Venn şeması ile gösterimi şu şekildedir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 66 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum