“6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 72

Etkinlik-6 Adı Hz. Yunus Kıssasını Anlıyorum Amaç Hz. Yunus’un imtihanı kıssasını çözümleyebilme Soru: Aşağıdaki işlem adımlarını takip ederek etkinliği tamamlayınız. 1. Adım: Öğretmeninizin rehberliğinde üye sayısı eşit vızıltı grupları oluşturunuz. 2. Adım: Hz. Yunus kıssasından alınan aşağıdaki konulardan birini grup olarak seçiniz. • Ninova halkının Hz. Yunus'un davetini reddetmesi • Hz. Yunus'un şehirden ayrılması ve gemide yaşadıkları • Hz. Yunus’un balığın karnında yaşadıkları • Ninova halkının Allah'a (cc) tövbe etmesi Soru: Seçtiğiniz konulardan birini dört dakikayı geçmeyecek şekilde tartışınız.
  • Cevap: Biz Ninova halkının tövbe etmesi konusunu seçtik. Hz. Yunus onları Allah’a inanmaya çağırdı fakat onlar önce kabul etmedi. Daha sonra gelecek azabı anlayınca pişman oldular ve Allah’a tövbe ettiler. Allah da onların tövbesini kabul etti ve azabı kaldırdı. Bu olay bize Allah’ın merhametli olduğunu ve insanın hata yaptığında hemen tövbe etmesi gerektiğini gösterir.
Soru: Tartışmaya katılan arkadaşlarınızı yapıcı bir dil kullanarak değerlendiriniz.
  • Cevap: Arkadaşlarım sırayla konuştu ve kimseyi kırmadan fikirlerini söyledi. Birbirimizi dikkatle dinledik ve saygılı davrandık.
Soru: Tüm tartışmalar sonunda hangi duyguları hissettiğinizi, hangi dersleri çıkardığınızı ve bu kıssanın günlük hayatınıza yansımalarını aşağıdaki boşluklara yazınız.
  • Cevap:

6. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 72 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.