6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Anadol Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Anadol Yayıncılık
Ay, hareketi esnasında bazen Dünya ile Güneş’in arasına girer. Bu nedenle gündüz vakti olmasına rağmen Dünya’nın bir kısmına güneş ışınları ulaşamaz ve bu kısımda yaşayan insanlar gün ortasında belirli bir süre Güneş’i göremez. Bu olaya Güneş tutulması adı verilir. Güneş tutulması Ay, “yeni ay” evresindeyken ve gündüz vakti gerçekleşir. Ay’ın evrelerini tamamladığı süreye “bir ay” adı verildiğini öğrenmiştiniz. Her takvim ayında, “yeni ay” evresi görülmesine rağmen Güneş tutulması gerçekleşmez. Bu durumun sebebi Ay Dünya etrafında dolanırken Güneş, Dünya ve Ay’ın aynı doğrultuda olmamasıdır. Güneş tutulması Güneş, Dünya ve Ay aynı doğrultudayken ve Dünya’nın Güneş’e bakan kısmında gözlemlenir. Aşağıdaki modelde Güneş tutulmasının nasıl gerçekleştiği açıklanmıştır. Modeli inceleyelim.
AY TUTULMASI NASIL GERÇEKLEŞİR?
Ay’ın en parlak görüldüğü evre dolunay evresidir. Bu evrede Ay, Dünya’nın oluşturduğu gölge alanı içerisinde kalır. Peki, sizce Ay tutulması nasıl oluşur? Tahminlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. Dünya, hareketi esnasında bazen Ay ve Güneş’le aynı doğrultuda olur. Bu durumda Güneş’ten gelen ışık, Ay’a ulaşamaz ve Dünya’nın tam gölgesi Ay’ın üzerine düşer. Bu olaya Ay tutulması adı verilir. Ay tutulması esnasında Ay’ın görünümüne ait bir görsel yanda verilmiştir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.