Evvel Cevap
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Anadol Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Anadol Yayıncılık

Sinir sistemi, dolaşım sisteminin çalışmasını düzenler.
Dolaşım sistemi, hormonların etkisini gösterecekleri organlara taşınmasını sağlar.
Dolaşım sistemi, denetleyici ve düzenleyici sistemlerin çalışması için gerekli olan besin ve oksijenin vücudumuzdaki yapı ve organlara taşınmasını sağlar.

Sinir sistemi, boşaltım sisteminin çalışmasını düzenler.
Böbrekler, böbrek üstü bezlerinin çalışabilmesi için uygun ortam oluşturur.
Böbrekler, sinirsel iletimin gerçekleşmesini sağlayan bazı minerallerin kandaki miktarını düzenler.

Aşağıda verilen sorular hakkında çeşitli kaynaklardan araştırma yapınız. Araştırma sonucunda elde ettiğiniz bilgileri sınıfta arkadaşlarınızla tartışınız.

Beyinciği zedelenen bir kişinin, destek ve hareket sistemi tarafından gerçekleştirilen ayakta durma ve yürüme gibi faaliyetlerinde ne gibi değişiklikler meydana gelir?

  • Cevap: Beyinciği zedelenen bir birey doğru kararlar veremez, ayakta duramaz ve dengesini sağlayamaz. Çünkü beyincik bizim denge merkezimizdir ve kendisi zedelendiği zaman vücudumuzda ki dengeyi uyumlu bir şekilde sağlayamaz ve buda bireyin ayakta duramamasına, yanlış kararlar vermesine sebebiyet verir. Beyincik, bazı durumlarda geçici veya kalıcı bir şekilde hasar görebilir. Bunu daha detaylı açıklayacak olursak; Alkol alan bir birey geçici bir şekilde sarhoş olur. Alkol alan birey veya bireyler doğru kararlarda bulunamazlar, ne yaptıklarının farkında değillerdir ve en önemlisi denge sorunları bulunur.

Vücudumuzda safra sıvısının salgılanmasında etkili olan bir hormon vardır. Vücudunda bu hormonun yeterince salgılanmadığı bir kişinin sindirim sisteminde ne gibi aksaklıklar meydana gelebilir?

  • Cevap: Safra kesesi, safra kesesi taşları veya başka bir tıkanıklık nedeniyle tıkandığında, kolesistit adı verilen safra kesesi iltihabına neden olabilir. Kolesistit, birkaç saat içinde (akut) hızla gelişebilir veya uzun bir süre içinde (kronik) tekrar ortaya çıkabilir. Akut kolesistit aniden başlar ve üst karın bölgesinde tipik olarak 6 saatten fazla süren şiddetli ağrıya neden olur. Tedavi edilmezse, safra kesesi iltihabı şiddetli hale gelebilir.

6. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 199 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum