Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları Anadol Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları Anadol Yayıncılık

Yandaki görselde verildiği gibi su içine bırakılan bir pinpon topunun yoğunluğu suyun yoğunluğundan küçük olduğu için pinpon topu suda yüzmektedir. Vidanın yoğunluğu suyun yoğunluğundan büyük olduğu için vida suda batmaktadır. Bu açıklamalardan aşağıdaki sonuçlara ulaşabiliriz:

• Bir katı cismin sıvı içinde yüzebilmesi için cismin yoğunluğunun sıvının yoğunluğundan küçük olması gerekir. Sıvıda yüzen cisimlerin bir kısmı sıvıya, bir kısmı havaya temas eder.
• Bir katı cismin sıvının içinde batması için cismin yoğunluğunun sıvının yoğunluğundan büyük olması gerekir. Sıvıda batan cisimler kabın tabanına temas eder.

Bazı durumlarda katı cisimler, tamamı su içinde kalacak şekilde yüzebilir. Yapımında demir ve alüminyum gibi metaller kullanılan denizaltıların kütlesi çok büyüktür. Fakat bu ulaşım araçlarının yoğunlukları çeşitli uygulamalar sonucunda suyun yoğunluğuna eşit bir değere getirilir. Böylece denizaltılar, tamamı su içinde kalacak şekilde yüzebilir. Cismin sıvı içinde böyle bir konumda bulunmasına askıda kalma denir. Askıda kalan bir cismin yoğunluğu, askıda kaldığı sıvının yoğunluğuna eşittir. Tuzlu suyun içine bıraktığımız yumurta, yanda verilen görselde de görüldüğü gibi tamamı su içinde kalacak şekilde yüzmekte yani askıda kalmaktadır. Çünkü görseldeki tuzlu suyun yoğunluğu yumurtanın yoğunluğuna eşittir. Tuzlu suyun yoğunluğu, suyun içine koyulan tuz miktarından etkilenmektedir. Bu nedenle evde yapılan deneylerde kitabımızda verilenden farklı durumlar gözlemlenebilir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 119 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!