6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları Anadol Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları Anadol Yayıncılık
Fen bilimleri dersine giren Ayşe Öğretmen, öğrencilere “Bazı maddelerin suda yüzerken bazı maddelerin batması neye bağlıdır?” sorusunu soruyor. Ahmet ve Yasemin’in bu soruya verdikleri cevaplar aşağıdaki gibidir.
➢ Ağır maddeler suda batar, hafif maddeler suda yüzer.
➢ Büyük maddeler suda batar, küçük maddeler suda yüzer.
➢ Hayır, çocuklar! Maalesef yaptığınız genellemeler yanlış. Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı ağır ve büyük olan gemiler suda batar, hafif ve küçük demir bilyeler suda yüzerdi. Oysa gemiler suda yüzerken demir bilyeler batmaktadır.
Bir maddenin su içindeki konumunu, o maddenin yoğunluğu belirler. Yoğunluk maddenin birim hacminin kütlesi olarak tanımlanabilir. Yoğunluk, özkütle olarak da adlandırılır.
Bir maddenin kütlesini hacmine bölerek yoğunluğunu hesaplayabiliriz.
Yoğunluk birimi, kütle biriminin hacim birimine bölünmesiyle bulunur.
Kütle birimini g (gram), hacim birimini cm3 (santimetreküp) alırsak yoğunluk birimi g/cm3 (gram bölü santimetreküp) olur.
Cıvanın yoğunluğu 13,6 g/cm3tür. Yani 1 cm3 hacim kaplayan cıvanın kütlesi 5,6 g’dır.
Zeytinyağının yoğunluğu 0,92 g/cm3tür. Yani 1 cm3 hacim kaplayan zeytinyağının kütlesi 0,92 g’dır.
Yapısında tek tür tanecik bulunan maddelere saf madde adı verilir. Her saf maddenin yoğunluğu birbirinden farklıdır. Bu nedenle yoğunluk saf maddeler için ayırt edici bir özelliktir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.