Evvel Cevap
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Anadol Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Anadol Yayıncılık

Otomobillerde çarpışma anında çok hızlı biçimde açılıp bir gaz veya hava ile şişerek sürücü ve yolcuların yaralanmasını önleyen, esnek malzemeden yapılmış koruma sistemine hava yastığı denir. Hava yastığının çalışma prensibi gazların sıkıştırılabilme özelliğine dayanır. Mutfakta pişen yemeğin kokusunun evin her tarafına dağılması gaz taneciklerinin hareket ettiğinin bir göstergesidir. Yemek kokusunu hissettiğimizde hareket hâlindeki bu gaz tanecikleri burnumuza ulaşmış demektir. Sıvı maddeleri oluşturan tanecikler arasında da boşluklar vardır. Örneğin, bir bardak suyun içine bir miktar mavi mürekkep atıp beklediğimizde bir süre sonra suyun renginin maviye dönüştüğünü görürüz. Çünkü hareket eden mürekkep tanecikleri suyun içindeki boşluklara dağılmıştır.

Yaz aylarında sarkık olan elektrik telleri kış aylarında gerginleşir. Çünkü elektrik tellerini oluşturan tanecikler arasındaki boşluk yaz ve kış aylarında değişir. 5. sınıfta ısı veren maddelerin hacminin azaldığını, ısı alan maddelerin hacminin arttığını öğrenmiştiniz. Maddelerin ısı vererek genellikle büzülmesi ve ısı alarak çoğu zaman genleşmesi, tanecikleri arasında boşluk olduğunun bir kanıtıdır. Maddeyi oluşturan tanecikler titreşim, öteleme ve dönme hareketi olmak üzere üç çeşit hareket yapar. Titreşim hareketi, maddeyi oluşturan taneciklerin bulundukları yerde birbirlerine temas ederek yaptıkları hareket türüdür. Katı maddeleri oluşturan tanecikler yalnızca titreşim hareketi yapar. Bu nedenle katı maddeleri oluşturan tanecikler akma özelliği göstermez. Katı maddelerin belirli bir şekli ve hacmi vardır.

Sıvıları oluşturan tanecikler arasındaki boşluk, katıları oluşturan tanecikler arasındaki boşluktan daha fazladır. Bu boşluklar sayesinde sıvı maddeleri oluşturan tanecikler titreşim hareketinin yanında dönme ve öteleme hareketi de yapabilir. Öteleme hareketi, taneciklerin birbirleri üzerinden kayarak hareket etmesi sonucu gerçekleşir. Dönme hareketi ise maddeyi oluşturan taneciklerin dönerek ilerlemesini ifade eder. Sıvılar bulundukları kabın şeklini alır. Sıvıların belirli bir şekli yoktur ancak belirli bir hacmi vardır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 112 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum