Evvel Cevap
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 200
6. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 200

“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 200 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 200

Çevreyi algılamamızı sağlayan duyu organlarının görevini tam olarak yapamadığı durumlar duyu organı kusuru olarak nitelendirilir. Bu kusurlara sahip insanların yaşamlarını kolaylaştırmak için çeşitli teknolojik aletler geliştirilmiştir.

Miyop, yakındaki nesnelerin net ancak uzaktaki nesnelerin bulanık görüldüğü bir görme kusurudur. Bu göz kusurunda kalın kenarlı mercekler ve lensler kullanılarak görüntü netleştirilir.

Hipermetrop, uzaktaki nesnelerin net ancak yakındaki nesnelerin bulanık görüldüğü bir görme kusurudur. Bu göz kusurunda ince kenarlı mercekler ya da lensler kullanılarak görüntü netleştirilir.

Astigmat, kornea veya göz merceği kavisinin normal şekilde olmamasının bulanık görmeye yol açtığı bir göz kusurudur. Astigmat, miyop ve hipermetropla birlikte olabileceği gibi tek başına da ortaya çıkabilir. Bu göz kusurunda silindirik mercekler kullanılarak görüntü netleştirilir.

Ayrıca son yıllarda lazer ışığı kullanılarak yapılan ameliyatlarla miyop, hipermetrop ve astigmat göz kusurları düzeltilebilmektedir.

Şaşılık, çeşitli sebeplerle göz kaslarının birbiri ile uyum içerisinde çalışmaması sonucu ortaya çıkan bir göz kusurudur. Ameliyat ile tedavi edilebilmektedir.

Görme engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıran teknolojilere yönelik bazı örnekler aşağıda verilmiştir.

• Görme engelli bireyler için geliştirilen akıllı baston cihazı, çevrim içi (online) harita ve sesli asistan ile çalışmaktadır. Akıllı baston, ayrıca engelleri ultrasonik sensörler yardımıyla algılayarak kullanıcıya titreşimli uyarılar olarak bildirmektedir. Bu cihazla cep tel efo n u d a kontrol edilebilmektedir.
• Görme engelliler için geliştirilen bir cep telefonu uygulaması, nesneleri tanıyıp renkleri ile birlikte kullanıcıya sesli olarak aktarmaktadır.
• Kullanımı gün geçtikçe artan akıllı saatler de görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırmaktadır. Özel olarak geliştirilen akıllı saat, görme engellilerin iletişimlerini sürdürmesini sağlar. Bireyler, bu saat üzerinden iletilerine erişebilirken aynı zamanda elektronik postalarını okuyup onlara cevap yazabilir.
• Görme engellilerin aktif ve bağımsız yaşamlarını desteklemek için tasarlanan başka bir cihaz da kâğıt paraları tanıyarak sesli olarak paranın tutarını kullanıcıya aktarır.
• Görme engelli bireylerin telefon ve bilgisayar kullanmalarına yardımcı olan teknoloji ise ekran okuyucularıdır. “Ekran okuyucu” en basit tanımıyla ekrandaki metni sese dönüştüren bir yazılım programıdır.

* Braille alfabesi, görme engellilerin okuyup yazması için geliştirilen bir alfabe yöntemidir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 200 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum