Evvel Cevap
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 143
6. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 143

“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 143 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 143

Tahin, tereyağını eritip çorbanın üstüne döktüm. Tereyağı, çorbanın üstünde kaldı, içine ^karışmadı. Neden acaba?

Tereyağı, yoğunluğu çorbadan az olduğu için üstte kaldı. Bardaktaki suyun içine taş parçası atsam taş dibe çöker. Çünkü taşın yoğunluğu sudan fazladır. Bir maddenin birim hacimdeki kütlesine “yoğunluk” denir ve her saf maddenin yoğunluğu farklıdır.

Sözlerin bana “zeytinyağı gibi üste çıkmak” deyimini hatırlattı. Haydi dostum, soğumadan çorbalarımızı içelim.

Patilerimize sağlık Pekmez, çorba nefisti. Sıcak sıcak içince içim ısındı. Çayımız da hazır. Çayı, termosları mıza döküyorum. Böylece bu soğuk havada çayları mızın uzun süre sıcak kalmasını sağlayabiliriz.

Termosun içine soğuk su koyuyorsun soğuk kalmasını sağlıyor. Sıcak çay koyuyorsun sıcak kalmasını sağlıyor. Termos, soğuk ya da sıcak tutması gerektiğini nereden biliyor?

Termos, ısı akışını en aza düşürerek ısı yalıtımı sağlıyor. Böylece içinde bulunan sıvının sıcaklık değerini uzun süre koruyabiliyor.

Tıpkı vücut sıcaklığımızı koruyabilmek için gece giyece ğimiz uyku tulumları ve içinde uyuyacağımız çadır gibi…

Pekmez, evlerimize de ısı yalıtımı yaptırmalıyız. Isı yalıtımı sayesinde kış aylarında evden dışarıya ısı akışını önlediğimiz için daha az yakıt kullanarak evlerimizin sıcaklığının düşmemesini sağlayabiliriz.

Yazın ise dışarıdan eve ısı akışını ‘ önlersek evimiz serin olur. Böylece hem aile hem de ülke ekonomicine katkıda bulunabiliriz.

Haklısın Pekmez. Bu konu, çevre adına da çok önemli. Isınma ve aydınlanma için kullanılan fosil yakıtlar, yenilenemez enerji kaynakları olduğu için tükeniyor. Ayrıca açığa çıkan atık maddeler, çevre kirliliğine ve küresel ısınmaya sebep oluyor. Bu yakıtlar yerine güneş, rüzgâr, suyun akış gücü gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmalıyız.

Ne demiş atalarımız: “Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun.” Tahin, pil ve elektrik keşfedilmeden önce insanlar evlerini

Petrol kökenli sıvı yakıt olan gaz yağının içine fitil ‘ konulup yakılarak ile çalışan gaz lambalarını kullanıyorlarmış. Hareketli bir gün geçirdik, güneş pili ile alışan çadır lambamızı yakıp uyuyalım. Ne dersin?J

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 143 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum