
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 56


“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 56 Gün Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 56
Vücudumuzdaki kaslar bulundukları yere ve işlevlerine göre farklılıklar gösterir. Kaslarımız düz kas, çizgili kas ve kalp kası olmak üzere üçe ayrılır.
Şimdi bu kasların bulundukları yerleri ve özelliklerini inceleyelim.
Düz Kas
İç organlarımızın yapısında (mide, bağırsak, soluk ve yemek borusu vb.) bulunan düz kaslar istemsiz olarak çalışır. Düz kaslar yavaş kasıldıkları için yorulmaz.
Çizgili Kas
İstemli olarak çalışan kaslardır. İskelete bağlı kaslar çizgili kaslardan oluşur (kol ve bacak kasları). Çizgili kaslar hızlı kasıldıkları için genellikle çabuk yorulur.
Kalp Kası
Yapısı çizgili kaslara benzemesine rağmen istemsiz olarak çalışır. Sadece kalpte bulunur.
Koşarken çalışan bacak kaslarımız zıt çalışan çizgili kaslardan oluşmaktadır. Bu kaslar zıt olarak çalıştığı için biri kasılırken zıt olan kasın gevşemesi gerekir. Özellikle sporcularda kasların yoğun çalışması sonucu bazen kasların bir bölümü gevşeyemez ve kasılı olarak kalır. Sporcu dilinde kramp girmesi olarak tabir edilen bu durum sonucunda sporcu kısa bir süre hareket edemez. Bir müddet sonra kasılı olan kas grubu gevşeme hâline geçince kramp durumu ortadan kalkar.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6. Sınıf Gün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.