
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 55


“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 55 Gün Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 55
İskelet ve kaslar, eklemlerin de yardımıyla vücudumuzun hareket etmesini sağlar. Peki, kaslar vücudumuzda nerelerde bulunur (Görsel 2.6)7 Kaslar nasıl çalışır? Şimdi bu soruların cevabını beraber bulmaya çalışalım.
Günlük hayatta vücudumuzla birçok hareket yaparız. Yürümek, koşmak, yemek yemek, yazı yazmak vb. hareketlerin hepsini kaslarımızın kasılıp gevşemesi ile yaparız. Bu saydığımız hareketlerin hepsini istemli olarak yaparken bazı kaslarımız istemsiz olarak çalışabilmektedir. Örneğin kalbimiz, istemsiz olarak dakikada 70-80 defa kasılıp gevşemekte, mide ve bağırsak kaslarımız istemsiz olarak kasılıp gevşeyerek besinlerin sindirimini gerçekleştirmektedir (Görsel 2.7). Siz de vücudunuzdan istemli ve istemsiz çalışan kaslara örnekler veriniz.
Kaslarımız nasıl çalışır? Şimdi de bunu bir örnekle inceleyelim.
Kolumuzu büktüğümüzde öndeki kas yani pazı kası kasılır. Kasılan pazı kası kısalarak kalınlaşır. Pazı kasının arkasındaki kaslar ise gevşemiş hâldedir (Görsel 2.8). Kolumuzu düz konuma getirdiğimizde kasılı olan pazı kası gevşer ve eski konumuna döner. Gevşemiş hâldeki arka kaslar ise kasılarak kısalır ve kalınlaşır (Görsel 2.9). İşte zıt olarak çalışan bu kaslar, kasıldıklarında bağlı oldukları kemikleri çekerek kolumuzun hareket etmesini sağlar. Sîzler de vücudunuzda zıt çalışan kaslara örnekler veriniz.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6. Sınıf Gün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 55 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.