Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Matbaa Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık Sayfa 162

“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 162 Adım Adım Matbaa Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayınları Sayfa 162

Maddeyi oluşturan tanecikler, birbirlerine ne kadar yakınsa sesin sürati o kadar fazladır. Bu nedenle sesin katilardaki sürati en fazla, gazlardaki sürati en azdır. Bu açıklamalardan “Sesin yayılabilmesi için maddesel ortama ihtiyaç vardır. Ses, boşlukta yayılmaz çünkü boşlukta sesin iletilmesini sağlayacak madde taneciği yoktur.” sonucuna ulaşılabilir.

Duvar bir maddedir. Bu ortamda sesi iletecek madde taneciği olduğundan Sinan, müziğin sesini duyabilir (Görsel 5.3.6).

Bu ortamın vakumlandığını, içindeki havanın boşaltıldığını varsayınız. Boşluklu ortamda madde yoktur. Bu ortamda sesi iletecek madde taneciği olmadığından Sinan, müziğin sesini duyamaz

Elektrik yüklü bulutlar birbirlerine yeterince yaklaştığında bir buluttan diğerine yük boşalması gerçekleşir. Bu olaya şimşek (Görsel 5.3.8) denir. Bazen elektrik yüklü bulutlar yeryüzüne yaklaştığında bulutlardan yeryüzüne veya yeryüzünden bulutlara elektrik yükü boşalması gerçekleşir. Bu olay ise yıldırım (Görsel 5.3.9) olarak adlandırılır. Yıldırım düşmesi ve şimşek çakması olaylarında gerçekleşen enerji boşalmasından dolayı hava aniden genleşir ve gök gürültüsü duyulur.

Yağmurlu ve fırtınalı havalarda bazen gökyüzü aniden aydınlanır. Işığı gördükten bir süre sonra gök gürültüsünün sesi işitilir. Bu durumun sebebi şimşek çaktığında veya yıldırım düştüğünde ışığın ışık hızıyla, gök gürültüsünün ise ses hızıyla yayılmasıdır. Sesin havadaki sürati yaklaşık 344 m/sn.dir. Işığın havadaki sürati ise yaklaşık 300.000.000 m/sn.dir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 162 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!