“6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları 6. Ünite Cevapları

6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Sayfa 95

1. Aşağıdakilerden hangisi omuriliğin görevlerinden biridir?

A) Reflekslerin kontrolünü sağlamaB) Kan basıncını ve vücut sıcaklığını ayarlamaC) Kol ve bacaklardaki kasların birbirleriyle uyumlu çalışmasını sağlamaD) Acıkma, susama, uyku durumlarını düzenleme

  • Cevap: A

2. Aşağıdakilerden hangisi insanda omurilik tarafından kontrol edilen reflekslere örnek oluşturmaz?

A) Eline iğne batan birinin elini aniden çekmesiB) Göz bebeğinin fazla ışıkta küçülmesiC) Yüksek ses duyan birinin irkilmesiD) Kalbin düzenli olarak kasılıp gevşemesi

  • Cevap: D

3. Ayşe mutfağa girince fırında pişen ekmeğin kokusunu alıyor. Bu olayda kokunun alınmasına kadar gerçekleşen,

I. pişen ekmekten buharlaşma yoluyla kokulu madde taneciklerinin havaya karışması,II. uyarının beyinde değerlendirilip kokunun alınması,III. kokulu madde taneciklerinin burundaki mukus içinde çözünerek koku almaçlarını uyarması olaylar hangi sırayla meydana gelir?

A) II-I-IIIB) III-I-IIC) I-III-IID) I-II-III

  • Cevap: C

4. Mehmet koşarak parka gitti. Orada arkadaşlarıyla sohbet etti. Daha sonra parktaki gülleri koklarken eline diken batınca elini aniden çekti. Mehmet’in numaralanmış faaliyetlerinden hangisi omuriliğinin kontrolünde gerçekleşmiştir?

A) IB) IIC) IIID) IV

  • Cevap: D

5. Aşağıdakilerden hangisi ergenlik dönemin de görülen ruhsal bir değişimdir?

A) Büyüme hormonunun salgılanmasıB) Ter ve yağ salgısında artış görülmesiC) Kendi kararlarını verme isteğinin artmasıD) Deride sivilce oluşumunun görülmesi

  • Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisi iç salgı bezlerinin düzenli çalışmamasına bağlı olarak ortaya çıkan bir duruma örnek olarak verilebilir?

A) Ağır cisimler yerden kaldırılırken, dizler bükülmediği için belin sakatlanmasıB) Pankreasın insülin salgısının yetersizliğine bağlı olarak, kişide aşırı kilo kaybının görülmesiC) Akciğer dokusunun iltihaplanması sonucu nefes darlığı, öksürük gibi belirtilerin ortaya çıkmasıD) Kulak zarının zedelenmesine bağlı olarak işitme kaybının ortaya çıkması

  • Cevap: B

6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Sayfa 96

7. Besinlerin tadının alınmasıyla ilgili bir deneyde iki uygulama yapılmıştır. Birinci uygulamada bir öğrenciye yalnızca gözü kapalıyken patates ve elma tattırılıyor. Öğrenci bunların patates ve elma olduğunu söylüyor. İkinci uygulamada aynı öğrencinin hem gözü hem burnu kapatılarak aynı besinler tattırıldığında patates ve elmanın tatlarını ayırt edemiyor. Bu uygulamalar ile ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılabilir?

A) Aynı tattaki besinler ayırt edilemez.B) Besinlerin tadının alınmasında kokunun da etkisi vardır.C) Besinlerin tadının alınması için kesinlikle görülmesi gerekir.D) Bazı besinler tükürük sıvısında çözünmez.

  • Cevap: B

8. Ali ve Ayşe şekildeki gibi K noktasında durup farklı uzaklıkta bulunan panolardaki harfleri okumaya çalışıyorlar. Ali 30 cm uzaklıktaki harfleri net görürken, 5 m uzaklıktaki harfleri net göremiyor. Ayşe ise 30 cm uzaklıktaki harfleri net göremezken, 5 m uzaklıktaki harfleri net görüyor. Buna göre, Ali ve Ayşe’nin göz kusuru aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

A) Miyop HipermetropB) Hipermetrop MiyopC) Katarakt ŞaşılıkD) Şaşılık Katarakt

  • Cevap: A

9. Böbrek yetmezliği böbreğin görevini tam olarak yerine getirememesidir. Bu durumdaki hastalara böbrek nakli gerekebilir. Bu durumda olan bir kişiye uygun böbrek bulununcaya kadar diyaliz tedavisi uygulanmaktadır. Buna göre, diyaliz tedavisinin amacı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kanı atık maddelerden arındırmakB) Tuzlu besinlerle beslenme diyeti uygulamakC) İçilen su miktarını azaltmakD) Böbrek taşlarının parçalanarak düşmesini sağlamak

  • Cevap: A

10. Tedavisi mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görevini yapamayacak kadar hasar gören organların yerine sağlam organ parçasının veya tüm organın tıbbi yöntemlerle konularak hastanın tedavi edilmesi---olarak adlandırılır. Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisinin yazılması uygundur?

A) ilk yardımB) diyalizC) organ bağışıD) organ nakli

  • Cevap: D

6. Sınıf Çalışma Soruları Fen Bilimleri 6. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.