
6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 216


“6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 216 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 216
1. Bir öğrenci ampul parlaklığına etki eden değişkenleri test etmek için aşağıdaki deney düzeneklerini hazırlamıştır.
Kurulan deney düzenekleriyle ilgili,
I. X ampulü Y’ye, Z ampulü ise T’ye göre daha parlak yanar.
II. 1. deney düzeneğinde iletkenin uzunluğunun ampul parlaklığına etkisi test edilmiştir.
III. 2. deney düzeneğinde iletkenin dik kesit alanının ampul parlaklığına etkisi test edilmiştir.
yargılarından hangileri yanlıştır?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve III
D) II ve III
- Cevap: D
2. Bir deneyde kullanılacak K, L ve M aynı tür iletkenlerinin dik kesit alanları ve uzunlukları ile ilgili aşağıdaki grafikler verilmiştir. Deneyde K, L ve M iletkenleri aşağıdaki test devresine bağlanarak ampul parlaklığı test edilmiş ve uygulanan işlemler tabloya kaydedilmiştir. Buna göre deneyle ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?
A) Ampul parlaklığı en fazla IV. işlemde, en az II. işlemde gözlemlenir.
B) II. işlem sırasındaki elektriksel direnç III. işlem sırasındaki elektriksel dirençten azdır.
C) I ve IV. işlemler kullanılarak iletkenin uzunluğunun ampul parlaklığına etkisi gözlenir.
D) Yapılan işlemlere göre iletkenin cinsinin ampul parlaklığına etkisi gözlemlenemez.
- Cevap: B
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Sayfa 216 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.