6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 4
“6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 4” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 4
Aşağıdaki kısa cevaplı soruları cevaplayınız.
1. Güneş ve Güneş'in etrafında elips yörüngelerde dolanan gezegen, uydu, kuyruklu yıldız, meteor, asteroit gibi gök cisimlerinin oluşturduğu topluluğun adı nedir?
- Cevap: Güneş Sistemi
2. Dünya'nın ikizi olarak bilinen gezegenin adı nedir?
- Cevap: Venüs
3. Güneş'e uzaklık bakımından 6. sırada yer alan gezegenin adı nedir?
- Cevap: Satürn
4. Büyüklük bakımından Güneş Sistemi'ndeki en büyük 3. gezegenin adı nedir?
- Cevap: Uranüs
5. Kızıl Gezegen olarak bilinen gezegenin adı nedir?
- Cevap: Mars
6. Dünya dışında kalan boşluğun adı nedir?
- Cevap: Uzay
7. Kendi ekseni etrafında diğer gezegenlerin dönüş yönüne ters dönen gezegen hangisidir?
- Cevap: Venüs
8. Hareketi bir varili andıran gezegen hangisidir?
- Cevap: Uranüs
9. Gece gündüz sıcaklık farkı çok fazla olan gezegen hangisidir?
- Cevap: Merkür
10. Diğer adı Çoban Yıldızı olan ve halk arasında sabah veya akşam yıldızı olarak adlandırılan gezegen hangisidir?
- Cevap: Venüs
11. Üçte ikisi sularla kaplı olan yaşamın olduğu tek gezegenin adı nedir?
- Cevap: Dünya
12. Atmosferinde bulunan yoğun CO2 yüzünden sera etkisi görülen gezegen hangisidir?
- Cevap: Venüs
13. En büyük uydusu Ganymede olan ve üzerinde kırmızı büyük lekeler bulunan gezegenin adı nedir?
- Cevap: Jüpiter
14. En büyük uydusu Titan olan gezegen hangisidir?
- Cevap: Satürn
15. Güneş'e farklı uzaklıklarda olup, elips şeklindeki yörüngelerinde hem Güneş etrafında dolanan hem de kendi eksenleri etrafında dönen gök cisimlerine ne denir?
- Cevap: Gezegen
16. Halkalı gezegenler arasında halkası en belirgin olan gezegenin adı nedir?
- Cevap: Satürn
6. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 1. Ünite Cevapları Sayfa 4 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok